Arhiepiscopul Tomisului, la DNA

Data publicării:
agerpres teodosie
Foto: Agerpres

 Foto: Agerpres

Arhiepiscopul Tomisului este chemat la DNA la o zi după ce mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, a fost citat ca martor în dosarul lucrărilor științifice care i-au scurtat închisoarea lui Gigi Becali.

Procurorii DNA fac cercetări mai ample într-un dosar privind favorizarea făptuitorului. Ancheta vizează profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările ştiinţifice ale deţinuţilor pentru care aceștia au primit reducerea pedepselor, reprezentanţii editurilor care le-au publicat şi funcţionari ai ANP care au propus eliberarea.

În cazul lui George Becali, Inspecţia Judiciară spune că omul de afaceri a avut timp extrem de scurt pentru elaborarea fiecărei lucrări, respectiv 10 zile pentru fiecare carte. El lucra două ore pe zi şi doar de luni până vineri. Recomandările au venit din partea unor personalităţi ale vieţii publice, Înalt Prea Sfinţia Sa profesor universitar doctor Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolit al Ardealului şi Înalt Prea Sfinţia Sa profesor universitar doctor în teologie, Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

„Cei doi ierarhi, în calitatea lor de profesori universitari, și-au asumat personal, neangajând instituția Bisericii, actul de recomandare spre publicare a cărților respective, cărți al căror conținut a fost apreciat ca unul conform cu învățătura creștin-ortodoxă”, a declarat, pentru Digi24.ro, Vasile Bănulescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri