Atac al lui Voiculescu la Kovesi. Ce-i "sugerează" şefei DNA şi ce o anunţă

Data actualizării: Data publicării:
dan voiculescu

Recent ieşit din penitenciar, înainte de a-şi ispăşi pedeapsa de 10 ani de închisoare în dosarul ICA, Dan Voiculescu s-a lansat pe blogul personal într-un atac la adresa "persoanei fizice Kovesi", sugerându-i şefei DNA să nu se indentifice cu instituţia, să nu se adreseze CSM pentru apărarea reputaţiei şi concluzionând că "lupta împotriva corupției poate continua și fără dumneavoastră".

"Cu ajutorul unora precum Nelu Iordache, Gheorghe Ștefan, Dorin Cocoș etc sau a unor foști salariați ai grupului fondat de mine, cum ar fi Mihai Craiu, Sorin Oancea etc ați încercat să deschideți dosare fictive. Asta în cazul meu. Să nu mai amintim cazurile: Adrian Năstase, Decebal Traian Remeș, Dan Radu Rușanu, Călin Popescu Tăriceanu, Mircea Diaconu, Liviu Dragnea, Ludovic Orban, Lia Olguța Vasilescu, Romeo Stavarache, Tudor Chiuariu, Romeo Florin Nicolae și alții", scrie Dan Voiculescu, omiţînd totuşi să precizeze că o parte din aceste nume au fost condamnate definitiv de instanţele de judecată.

"Vă anunț că nu îmi este frică de dumneavoastră. 80% din populația României a confirmat într-un sondaj de opinie că dosarul ICA a fost instrumentat politic. Vă sugerez să nu faceți cerere la CSM pentru apărarea reputației deoarece majoritatea celor prezentate mai sus au fost confirmate de judecători, singurii care au dreptul de a distinge între vinovăție și nevinovăție sau sunt în atenția Inspecției Judiciare", mai arată mogulul, care invocă în favoarea sa cifre a căror bază nu este lămurită de către autor.

"Lupta împotriva corupției poate continua și fără dumneavoastră, fără procurorii care vă sunt servili și fără abuzuri. Așa cum corupția ucide, abuzurile pot distruge destine și, uneori, chiar ucide. România trebuie curățată de corupție și de abuzuri pentru a avea un autentic stat de drept", este concluzia lui Dan Voiculescu.

Nu este prima oară când procurorul şef al DNA este atacat ca "persoană fizică" de politiceni care anchetaţi de procurorii anticorupţie sau condamnaţi în dosare instrumentate de aceştia. În mod particular, trustul de presă controlat de familia Voiculescu a condus campanii furibunde împotriva lui Kovesi.

În primele declarații făcute presei după ce instanța a decis, marți, definitiv, eliberarea sa condiționată din închisoare, fostul președinte al Partidului Conservator Dan Voiculescu, a declarat că nu este niciun prejudiciu în dosarul în care el a fost condamnat la zece ani de închisoare. Seful ANAF spunea, în primvara lui 2016, cu totul altceva.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri