Claudiu Florică și Dinu Pescariu, urmăriți penal. DNA cere aviz pentru un fost ministru

Data actualizării: Data publicării:
170410_FLORICA_MICROSOFT_2_DNA_01_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Oamenii de afaceri Claudiu Florică și Dinu Pescariu sunt din nou în centrul unei anchete DNA. Ei au intrat în această dimineață în sediul DNA însoţiți de avocați. DNA a anunțat că cei doi sunt urmăriți penal și că cere aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru Gabriel Sandu, condamnat deja în primul dosar Microsoft.

170410_FLORICA_MICROSOFT_2_DNA_01_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ACTUALIZARE 15.24. DNA anunță că oamenii de afaceri Dinu Pescariu și Gabriel Sandu sunt urmăriți penal, sub control judiciar, alături de alte trei persoane.  De asemenea, procurorii anticorupție cer aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu. Prejudiciul în acest dosar depășește 51 de milioane de euro.


 

ACTUALIZARE. 13.20 Dinu Pescariu a plecat de la DNA. Nici de această dată nu a făcut declarații cu privire la dosarul în care a fost chemat.


 

ACTUALIZARE 12.00: Omul de afaceri Dinu Pescariu a ajuns la sediul DNA. Nu a dorit să facă declarații jurnaliștilor. 

ACTUALIZARE 11.00. Claudiu Florică a plecat de la sediul DNA, după aproximativ o oră și jumătate de audieri. El nu a făcut nicio declarație jurnaliștilor.


Omul de afaceri este deja acuzat în dosarul Microsoft. Procurorii îl consideră rotiţa care a învârtit mecanismul corupţiei în cazul licenţelor. Ar fi reuşit să-i convingă pe reprezentanţii Microsoft, dar şi pe cei ai Guvernului României, să semneze contractele care acum sunt incriminate de procurori.

Cei de la Microsoft au girat că firma lui Claudiu Florică este unic distribuitor pentru România, deşi pe piaţă existau încă cinci. În felul acesta nu au fost organizate licitaţii pentru închirierea licenţelor, iar preţul licenţelor ar fi fost umflat cu 50 la sută.

Prejudiciul este de 67 de milioane de dolari.

În cel de-al doilea dosar Microsoft sunt anchetați nouă foști miniștri. În primul dosar Microsoft au fost deja condamnate la închisoare patru persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri