Audieri la DNA. O bătrână de 82 de ani a fost adusă cu duba de la Rădăuți la București. Un judecător a fost reținut într-un dosar legat de retrocedări

Data publicării:
dna intrare - corp-6

Doi judecători din Suceava sunt suspectaţi că ar fi luat mită pentru a da soluţii favorabile în dosare privind retrocedări de terenuri. Vizat de aceaaşi anchetă este şi fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. În prezent, acesta este şeful secţiei de cercetări penale.

În dosarul de corupţie din justiţia suceveană sunt anchetaţi procurorul Dumitru Dâmbu, şeful secţiei Urmăriri Penale din Parchetul Tribunalului Suceava, Bogdan Bărbuţă şi Daniela Prandea, judectori la Tribunalul Rădăuţi, dar şi comisarul-şef Mihai Prelipcean, şeful Poliţiei de Frontieră Rădăuţi.

Procurorii DNA au făcut percheziţii şi la Primăria din Rădăuţi, fiind interesaţi, printre altele, de modul în care o firmă locală a intrat în posesia sediului Bibliotecii Municipale din oraş.

----------------------------

Actualizare 24:00  Judecătorul Bogdan Bărbuţă, de la Judecătoria Rădăuţi, a fost reţinut pentru 24 de ore de DNA. El este anchetat într-un dosar de retrocedări de terenuri şi imobile făcute în anii 2005 - 2006 şi este acuzat că ar fi primit mită în schimbul deciziilor sale. Printre foloasele primite ar fi o mie de euro, o cutie de ciocolată şi o sticlă cu lichior. Conform DNA, judecătorul Bogdan Bărbuţă ar fi dat nu mai puţin de 69 de decizii în favoarea unui om de afaceri.

În acest moment, la audieri se mai află un al doilea judecător, primarul, un om de afaceri şi şeful poliţiei de Frontieră din Rădăuţi, dar şi şeful secţiei de urmăriri penale a Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

------------------------------

Actualizare ora 18:00 Cinci persoane au fost aduse la audieri în Capitală. Ele susțin că au calitate de martori. Și persoane învinuite au fost aduse cu dubele poliției de la Suceava la București.

O femeie de 82 de ani, care a fost adusă cu duba jandarmilor, a fost audiată timp de două ore, apoi a fost lăsată să plece acasă, numai că a mărturisit că nu are niciun ban la ea pentru a se putea întoarce la Suceava, așa că avocatul i-a dat bani pentru a merge acasă. 

_______________________

Actualizare 13:00: Trei magistraţi suceveni au fost ridicaţi şi vor fi aduşi la audieri în Capitală, în urma percheziţiilor efectuate astăzi de procurorii DNA, informează Mediafax.


Actualizare 11:00: Cei trei judecători ai Tribunalului Suceava sunt acuzați că au primit mită de la diverși oameni de afaceri pentru a da soluții favorabile în dosare cu retrocedări.

De asemenea, sunt anchetați și diverși angajați de la cadastru.

Percheziții s-au făcut și la domiciliul lui Dumitru Dâmbu, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.


Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează percheziţii într-un dosar penal ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2011-2014, precum şi în anii 2005 şi 2006 a unor fapte de corupţie judiciară şi infracţiuni asimilate celor de corupţie.

„În cursul zilei de 22 iunie 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instituţiile competente, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 14 locaţii situate în municipiile Suceava şi Rădăuţi, precum şi în alte localităţi din judeţul Suceava, la sediile unor instituţii judiciare, societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane”, se arată în comunicatul DNA.

Anchetatorii beneficiază de sprijinul Serviciului Român de Informaţii, precum şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri