Averea primarului Buzăului, Constantin Boșcodeală, a fost pusă sub sechestru

Data publicării:
Constantin Boscodeala-Mfax

Pentru a recupera prejudiciul produs de retrocedarea ilegală a terenului procurorii au pus sechestru pe toate bunurile trecute de primar în declaraţia de avere.

Constantin Boşcodeală deţine o vilă şi două apartamente în oraşul pe care îl conduce, o altă casă, dar de vacanţă, în Năvodari, aproape 19 de hectare de teren arabil, păduri şi păşuni în judeţul Buzău, precum şi un autoturism de lux.

DNA susţine că Primăria Buzău a obţinut în 2001 aprobare de la Consiliul Judeţean pentru retrocedarea fostului islaz comunal, aflat în actuala zonă industrială a Buzăului. Numai că, odată obţinut un acceptul în acest sens, Costantin Boşcodeală ar fi decis predarea unei suprafeţe similare de teren, dar care era situată mult mai aproape de zona rezidenţială a oraşului şi care era evaluat la un preţ mult mai mare. Pe terenul respectiv se construieşte acum un cartier de locuinţe. Edilul îi contrazice însă pe anchetatori.

Terenul la care face referire DNA că ar fi trebuit dat în loc la momentul anului 2001 valora de două ori mai mult ca acesta. După părerea mea, statul este cel care ar trebui să ne dea bani nouă, pentru că ne-a dat un teren mult mai slab economic”, a spus Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău.

Procurorii au stabilit că respectivul teren era exceptat de la procedurile de retrocedare, fiind destinat exclusiv Staţiunii de cercetare pentru Legumicultură Buzău. Fostul director al Staţiunii este şi el judecat în acest dosar.

Pe procesul verbal de punere în posesie este şi semnătura directorului staţiunii. Deci... este clar că a acceptat”, declarat Constantin Vlad, directorul Staţiunii de Cercetare pentru Legumicultură Buzău.

Actuala conducere îl acuză pe fostul manager de complicitate şi îi cere, ca despăgubire, banii pierduţi prin neexploatarea terenului. Adică două milioane şi jumătate de euro.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri