Averi micșorate de Justiție

Data publicării:
BANI ASCUNSI 22

Ioan Niculae a schimbat maşina de lux care l-a adus la instanţă cu duba poliţiştilor care l-au încarcerat în Penitenciarul Rahova. Patronul InterAgro riscă să îşi piardă afacerea, dar şi casele în favoarea statului. Toate se află sub sechestru în cel de al doilea dosar în care este cercetat, cel al „Gazelor ieftine”.

Mai mult, procurorii susţin că Ioan Niculae ar fi încercat să îşi scoată averea de sub sechestru cu ajutorul celor mai importante femei din viaţa sa. Fosta soţie, iubita şi fiica ar fi primit proprietăţi şi acţiuni la firmele sale. Prejudiciul în dosarul „Gaze ieftine” este estimat de anchetatori la 180 de milioane de euro, în timp ce averea lui Ioan Niculae atinge, potrivit specialiştilor, 1 miliard de euro.

La o sumă record ajunge şi averea pusă sub sechestru în cazul lui Marian Iancu. Aproape 180 de milioane de euro, terenuri, apartamente şi maşini vor trece în proprietatea statului, după ce omul de afaceri a fost condamnat definitivă la 12 ani de închisoare pentru evaziune.

Mai puţin au avut de pierdut alţi oameni de afaceri. George Becali este deja acasă. Fostul europarlamentar a fost eliberat condiţionat, deşi mai avea de executat un an şi jumătate din condamnarea pentru o listă lungă de infracţiuni: a înşelat statul într-un schimb de terenuri cu Ministerul Apărării, a mituit fotbalişti şi a ordonat sechestrarea celor care îi furaseră o maşină.

Pe lângă eliberarea cu mai bine de un an şi jumătate înainte de termen, fostul parlamentar a beneficiat de cel mai bun regim în spatele gratiilor: i s-a permis să meargă la muncă neînsoţit şi a beneficiat de trei permisii. A adus însă dovezi că a plătit prejudiciul adus statului, estimat la aproape 4 milioane de euro. Adică aproape zece la sută din averea sa.

Aproape de eliberare este un alt om de fotbal. Cu o avere estimată la 150 de milioane de euro, trecută însă pe numele apropiaţilor, George Copos, fost patron al echipei Rapid, a cerut eliberarea condiţonată şi va primi un răspuns săptămâna viitoare.

Nu numai că a plătit prejudiciul care i se impută pentru cele două condamnări, aproape două milioane de euro, dar a şi scris cinci cărţi în zece luni, ceea ce i-a redus pedeapsa cu aproape jumătate de an. Motive considerate suficiente pentru a cere eliberarea după un an, deşi George Copos a primit o pedeapsa totală de 4 ani de închisoare.

Bunuri confiscate de la Marian Iancu

- teren în suprafață de 3.972 mp

- teren în suprafață de 178 mp

- teren în suprafață de 600 mp

- teren în suprafață de 1.542 mp

- teren în suprafață de 276.590 mp

- 6 apartamente

- trei autoturisme

Cărţi scrise în detenţie de George Copos

- Tăşnadul Medieval (11.08.2014)

- Alianţe Matrimoniale în politica Principilor Români (06.10.2014)

- Franciza vs. Managment în Industria Hoteliera (17.11.2014)

- Turismul ca vector de interculturalitate

- Turismul european valabil şi provocările lui (12.01.2015)

Citiți și
C. T. Popescu, despre cazul Ioan Niculae: Să se stabilească un procent nu cât îţi ia, ci cât îţi lasă din avere, să zicem 1%
INTERVIU EXCLUSIV. Directorul agenției franceze pentru recuperarea prejudiciilor: Modelul poate fi transferat în România

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri