Aviz favorabil pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea

Data actualizării: Data publicării:
20160125_unpr_oprea_07_INQ_Octav_Ganea

Cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă, în cazul morții polițistului Bogdan Gigină, a fost aprobată de Comisia Juridică a Senatului, cu opt voturi „pentru” și două voturi „împotrivă”. Decizia finala aparține plenului și va fi luată pe 19 septembrie. 

Le-am spus colegilor juriști, pe scurt, ce am făcut în seara tragediei: am fost al trei instituții ale statului român, la ședința de guvern. A treia instituție... o instituție pe linia securității naționale din Băneasa. Le-am explicat că, în jurul orei 19.00, mă deplasam de la acea instituție spre casă. Mașina în care mă aflam și mașina poliției nu aveau viteză. Din păcate, un coleg, un tânăr politist a căzut într-o groapă. De fapt, erau 3 gropi în plin centrul Capitalei”, a declarat fostul vicepremier Gabriel Oprea, după audierile din Comisia Juridică.

Le-am mai precizat că încă din anul 2000 există bază legală, în sensul că miniștrii de interne, miniștrii de stat sau vicepremierul au dreptul legal la un antemergator pentru protecție și fluidizarea circulației 24 de ore din 24. Nu un ministru, nu un vicepremeir stabilește planul de măsuri și ceea ce înseamnă o deplasare în siguranță. Nu am fost la restaurant, am fost la Băneasa, la instituție pe linia securității naționale”, a adăugat Gabriel Oprea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri