Aviz pozitiv pentru anchetarea deputatului Valerian Vreme. Senatul bate pasul pe loc în Dosarul Microsoft

Data publicării:
colaj andronescu si mihailescu - dupa mfax 1

Valerian Vreme, fostul ministru al Comunicaţiilor, acuzat de abuz în serviciu în dosarul Microsoft, şi-a susţinut cauza în faţa deputaţilor din comisia Juridică.

Eu nu sunt acuzat, ci pur și simplu solicitarea este pentru începerea urmăririi penale. Mi-am exprimat punctul de vedere, sper că colegii mei au înțeles foarte bine”, a declarat Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor.

Argumentele lui Valerian Vreme nu i-au impresionat pe deputaţii din comisia juridică. Cu 17 voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi o abţinere, aceştia au fost de acord să dea aviz pentru începerea urmăririi penale.

„Domnul Vreme nu a cerut să se voteze într-un fel. Noi aici nu stabilim vinovăţii, putem lua în discuție dacă există un interes politic în acest demers sau nu, vinovăția o va stabili instanța de judecată”, a spus Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei Juridice.

Deputaţii sunt cu un pas în senatorilor. Aleşii din Camera Superioară nu au luat încă o decizie în cazul foştilor miniştri Ecaterina Andonescu şi Şerban Mihăilescu, actuali senatori, acuzaţi şi ei în dosarul Microsoft.

Preşedintele Comisiei Juridice spune că nu poate convoca audieri, pentru că nu i-a fost transmisă o cerere oficială prin conducerea Senatului. Călin Popescu Tăriceanu spune că procedurile puteau fi deja începute.

Dosarul Microsoft, în atenția ambasadelor
Interceptările, detronate de denunţuri în topul probelor dosarelor de corupţie

„S-a stabilit un termen, 15 octombrie, dată până la care trebuie să se întocmească raportul. Cu toate că noi am luat hotărârea să suspendăm lucrările Senatului pe perioada campaniei. Comisia trebuie să lucreze în această perioadă şi să întocmească raportul”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.

„Există o contradicție între solicitarea Biroului Permanent și o hotărâre a Senatului. Îmi propun ca luni să deschidem dosarele şi să facem studiu pe dosar”, a spus Cătălin Boboc, preşedintele comisiei juridice din Senat.

Cei doi foşti miniştri, Ecaterina Andonescu şi Şerban Mihăilescu, sunt acuzaţi în dosarul Microsoft de fapte de corupţie, printre care instigare la abuz in serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

DNA a cerut în urmă cu aproape două săptămâni aviz pentru începerea urmării penale în acest dosar pentru nouă foşti miniştri din guvernele Năstase şi Boc. Sunt vizate infracţiuni de corupţie comise în perioada 2000-2012. Cinci dintre cei vizaţi nu mai sunt parlamentari, aşa că avizul pentru cercetare a fost dat de preşedintele Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri