Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu după ce Digi24 a dezvăluit cazul condamnatului care nu este primit în închisoare 

Data publicării:
avocatul poporului ciocanel facebook

Foto: Facebook

Digi24 a prezentat luni cazul iordanianului condamnat definitiv la şapte ani şi jumătate de închisoare care nu îşi găseşte loc în penitenciarele din România, din cauza unei greşeli a funcţionarilor. Numele, locul naşterii şi codul numeric personal i-au fost scrise greşit în mandatul de executare a pedepsei, aşa că Penitenciarul Rahova a refuzat să îl primească. De opt luni, bărbatul este plimbat în stare de arest de la o secție de poliție la alta.

Un condamnat nu este primit în închisoare pentru că i-au fost scrise greșit datele personale

Concret, în paşaport bărbatul se numeşte NAIL ABDELMAJID A ALSWITI şi este născut în Amman, Iordania. În mandatul de executare a pedepsei, emis în lipsă de Tribunal Bucureşti, numele condamnatului este AL SWITI A.M.A NAIL şi s-a născut în Dura, Palestina. În faţa acestor date, Penitenciarul Rahova a refuzat încarcerarea bărbatului. A fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, apoi mutat la Teleorman, a ajuns şi în arestul Secţiei 4 din Bucureşti şi, într-un final, la Secţia 6 de poliţie, unde este şi acum.

În vederea identificării unor posibile încălcări de drepturi și libertăți cetățenești, Avocatul Poporului a dispus efectuarea unor verificări prin emiterea unor adrese la Tribunalul București, Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General pentru Imigrări, Administrația Națională a Penitenciarelor pentru a comunica datele de care dispun cu privire la situația iordanianului”, se precizează în comunicatul de presă al Avocatului Poporului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri