Bani negri pentru campanie. Parlamentari învinuiți de DNA

Data publicării:
DNA usa sigla 5365726-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei

Lucian Şova, membru al Partidului Social-Democrat, filiala Bacău, a venit la DNA încadrat de mascaţi. A trecut printre ziarişti, spre intrarea în sediul DNA, dar a ales să nu răspundă la nicio întrebare.

Iulian Iancu, şeful comisiei pentru industrie a Camerei Deputaţilor, a fost și el chemat la sediul central DNA pentru a da socoteală în acelaşi dosar. Alături de Şova ar fi făcut presiuni asupra fostului director al Transelectrica, Horia Hăhăianu, să obţină bani pentru plata autocarelor care au dus simpatizanţi la Bucureşti, la mitingul USL din octombrie 2012. În schimbul ajutorului, parlamentarul i-ar fi promis directorului funcţii înalte, dacă el ajungea ministru al Energiei.

Am fost invitat să dau explicații legate de transportul membrilor de partid în 2012 la lansarea candidaților. Acolo sunt semne de întrebare, e vorba doar de Bacău. Tot ce am avut de spus am spus deschis”, a declarat Iulia Iancu.

După câteva de ore de audieri, cei doi au plecat. Liberi. Sunt acuzaţi că şi-au folosit influenţa de lideri politici ca să obţină foloase necuvenite. Riscă până la cinci ani de închisoare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri