Bărbatul suspectat că a răpit fetița dispărută din Galați a fost arestat

Data actualizării: Data publicării:
rapitor fetita

Bărbatul suspectat că a răpit-o şi a sechestrat-o pe fata de 9 ani dispărută de acasă şi căutată timp de două zile a fost arestat preventiv, au decis, duminică, magistraţii Judecătoriei Galaţi.

ACTUALIZARE 16:00 Magistraţii au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de procurori pe numele bărbatului de 42 de ani, din localitatea gălăţeană Scânteieşti, sub acuzaţia de lipsire de libertate.

Potrivit unor surse judiciare citate de News.ro, el nu a recunoscut fapta de care este acuzat.

Bărbatul a fost reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru lipsire de libertate, fiind suspectat că ar fi răpit-o şi sechestrat-o în locuinţa sa pe fata în vârstă de 9 ani dispărută timp de două zile.

ACTUALIZARE 11:20 Bărbatul din Galaţi bănuit că a răpit o copilă de 9 ani a fost reţinut. Toată noaptea a fost audiat de poliţişti, după ce fetiţa a povestit că a fost luată cu forţa de pe stradă şi sechestrată. El va fi prezentat acum procurorilor cu propunere de arestare pentru 30 de zile. Bărbatul este acuzat de lipsire de libertate, iar în cursul zilei de duminică urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

„Din declarațiile minorei s-a stabilit faptul că în seara de 27 iulie, în jurul orei 20,30, în timp ce se afla în centrul comunei Scânteiești, a fost abordată de un bărbat de 42 ani, din aceeași localitate, care a condus-o la locuința sa, sub pretextul că îi va da haine uscate, în condițiile în care afară ploua torențial. Ulterior, bărbatul ar fi reținut-o pe minoră în locuință, împotriva voinței ei, până la data de 29 iulie, în jurul orei 17,00, când, profitând de faptul că acesta era plecat, a forțat sistemul de închidere al ușii de acces și a părăsit curtea, prin escaladarea gardului”, se arată în comunicatul IPJ Galați, citat de Agerpres.

Fetița a dispărut de acasă joi seară, în jurul orei 20,00, tatăl ei alertând în cursul zilei de vineri poliția. Pentru găsirea fetei s-au mobilizat peste 100 de polițiști, jandarmi, lucrători ai ISU, voluntari, localnici din Scânteiești și pădurari. De asemenea, fotografia fetei a fost distribuită la toate subunitățile de poliție, la Secția Regională de Poliție Tansporturi Galați și la operatorii de transport de pe raza județului Galați.


Potrivit declaraţiei fetei, individul ar fi luat-o de pe stradă în urmă cu două zile şi a ţinut-o la el acasă. Pe timpul căutărilor, bărbatul a mers la magazin la cumpărături. Copilul a profitat de absenţa lui a fugit.

„A găsit-o altcineva, ea a fugit de acolo. El o ţinut-o închisă, i-a pus şi cuţitul la gât, nemernicul. Nu vrea să o lase să plece acasă”, a povestit Nicu Constandache, tatăl fetiţei.

O femeie din comună spune că bărbatul care ar fi sechestrat-o pe fetiță devine violent când bea alcool și că în trecut a fost la închisoare.

Zeci de poliţişti şI jandarmi au periat câmpurile din împrejurimi şi pădurea de langă Scânteieşti mai bine 10 ore, după ce s-a anunțat dispariția fetiței.

„Am reuşit identificarea minorei pe raza comunei Scânteieşti, judeţul Galaţi, starea de sănătate este bună, se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor concrete de dispariţie”, a anunțat comisar-şef Ionuţ Surugiu de la IPJ Galaţi.

Fetiţa a fost dusă la medicină legală, iar procurorii aşteaptă rezultatul investigaţiilor.

Citiți și: 

Fetița dispărută timp de două zile ar fi fost sechestrată. Ce le-a spus polițiștilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri