Baroul București amână decizia în privința lui Victor Ponta

Data publicării:
ponta profil fb 1

Baroul Bucureşti a amânat luarea unei decizii în privinţa solicitării Monicăi Macovei, care a cerut ca fostul premier Victor Ponta să fie exclus din Barou după ce i-a fost retras titlul de doctor, adică exact acel titlu care i-a asigurat fostului prim-ministru intrarea în barou, fără examen.

ponta profil fb 1

Pe 6 septembrie Monica Macovei este aştepată în plenul consiliului Baroului Bucureşti să-şi susţină punctul de vedere şi abia după aceea se va lua o decizie.

Anunțul a fost făcut de Ion Dragne, decanul Baroului Bucureşti.

A fost depusă o cerere din partea Monicăi Macovei, care a aratat motivat că nu poate fi prezentă și a solicitat să fie invitată la o următoare ședință. Consiliul Baroului a fost de acord. Vom relua dezbaterile pe marginea acestei cereri pe 6 septembrie”, a spus el.

Întrebat dacă atunci va fi luată și o decizie privind eventuala excludere din barou a lui Victor Ponta, Ion Dragne a spus: „O decizie va fi luată când Consiliul va fi lămurit și pe aspectele ce țin de explicaţiile și lămuririle dnei Macovei și aspecte ce țin de lămuririle membrilor Consiliului”.

Victor Ponta a fost la Baroul Bucureşti pentru a-şi pleda cauza.

„Încă o instituţie respectabilă şi respectată cum este Baroul Bucureşti e folosită de doamna Macovei în dispute politice”, a spus el.

„În cadrul consiliului sunt oameni care ştiu prevedereile legale, aveau textele în faţă, din punct de vedere legal lucrurile sunt clare”, a spus Victor Ponta la plecarea de la Baroul București.

Întrebat ce se va întâmpla dacă i se retrage titlul de avocat, Victor Ponta a răspuns: „Dacă ar veni un cataclism, probabil va fi din cauza mea, nu?”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri