Beny Steinmetz și Tal Silberstein vor fi eliberați condiționat

Data actualizării: Data publicării:
benny steinmetz si sotia - ap

Miliardarul israelian Beny Steinmetz și consultantul politic Tal Silberstein vor fi eliberați condiționat în urma unui acord convenit cu poliția, anunță Poliția israeliană, potrivit publicației Times of Israel.

benny steinmetz si sotia - ap
Beny Steinmetz și soția sa

Cei doi au fost reținuți în Israel la începutul acestei săptămâni pentru o serie de acuzații, printre care spălare de bani, obstrucționarea justiției și dare de mită, în urma unei anchete comune a autorităților elvețiene și americane. Alte câteva persoane au fost arestate, printre care președintele actual al companiei de telecomunicații Bezeq, David Ganot.

Purtătoarea de cuvânt a poliției israeliene, Luba Samri, a declarat că Beny Steinmetz, un magnat în domeniul exploatării minelor de diamant, stabilit la Geneva, și Tal Silberstein, fost consilier al cancelarului austriac Christian Kern (și al mai multor politicieni români, printre Traian Băsescu, Vasile Blaga, Adrian Năstase și Călin Popescu Tăriceanu – n.r.), au ajuns la un acord cu privire la locul eliberării lor din arest. Cei doi vor fi eliberați vineri.

Steinmetz a mai fost arestat pe 19 decembrie 2016 și acuzat de plata a milioane de dolari drept mită în Republica Guineea în schimbul facilitării intereselor sale de afaceri în această țară. El a fost plasat sub arest la domiciliu și eliberat ulterior. Potrivit revistei Forbes, averea sa este estimată la 1,02 miliarde dolari, ceea ce îl face unul dintre cei mai bogați oameni din Israel.

Tribunalul Rishon Letzion a aprobat acordul cu poliția și prin urmare nu va avea loc o ședință a instanței în legătură cu arestarea celor doi, a precizat purtătoarea de cuvânt a poliției israeliene.

Cotidianul israelian Haaretz a relatat marți că arestarea miliardarului israelian Beny Steinmetz, în baza unor suspiciuni care includ frauda și spălarea de bani, are legătură cu un dosar în cazul lui în România.

În cursul audierii privind arestul preventiv al lui Steinmetz, ce a avut loc luni la Tribunalul Rishon Letzion, ofițerul de investigații Avshalom Ahrak a afirmat că acuzațiile împotriva lui se referă, de asemenea, la presupuse infracțiuni în România.

În martie 2006, Steinmetz a fost inculpat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) din România pentru complicitate la spălare de bani, trafic de influență și formarea unui grup infracțional organizat, împreună cu alți 13 suspecți, inclusiv Tal Silberstein.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri