Black Cube | K. Iohannis: Scenariile vehiculate sunt făcături

Data publicării:
black cube

Președintele Klaus Iohannis a respins, vineri, scenariile vehiculate în spațiul public privind o eventuală implicare a sa și SRI-ului în operațiunea de spionare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Au fost vehiculate anumite scenarii. Eu cred că, popular, le zice făcături. Pot să vă lămuresc integral și definitiv asupra rolului președintelui și Președinției. Președintele și Președinția nu au protejat, nu au fost implicate în absolut niciun fel în această acțiune numită Black Cube. Nici formal, nici informal”, a spus șeful statului, în conferința de presă de la finalul summitului european de la Bruxelles.

„SRI nu doar că nu a protejat acea acțiune, ba a participat și a contribuit decisiv la prinderea infractorilor. Că unii infractori s-au gândit că probabil dă bine sau este interesant în România să spună că SRI și președintele îi apără...sigur, cine are plăcerea să se uite mult la filme cu spioni poate găsește o plăcere în asta. Dar aceste afirmații sunt total nefondate”, a adăugat șeful statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri