Spionaj la șefa DNA | Israelienii arestați primiseră o listă cu opt nume. Primele detalii despre clientul Black Cube

Data actualizării: Data publicării:
spioni israelieni agerpres 12-3.4.2016

Ron Weiner şi David Geclowicz spun că au primit o listă care conţinea opt nume. Printre ele şi cel al prefectului capitalei, Paul Nicolae Petrovan, fost procuror militar DNA. Acesta a fost audiat ca martor de procurorii DIICOT. Ordinul venit de la şefii Black Cube era identificarea unor informaţii care să-i incrimineze pe cei de pe listă sau direct pe Laura Codruţa Kovesi. Au reuşit să spargă însă doar trei adrese de email.

Laura Codruţa Kovesi, la ProTV: „Nu ştiu ce au găsit, nici nu mă interesează. Au fost telefoane insistente, repetate, dar nereuşite pentru că nimeni nu a intrat în contact cu aceste persoane. A fost o acţiune care a durat o zi şi jumătate”.

Moderator: „Contul dumneavoastră de email a fost atacat?

Laura Codruța Kovesi: „Nu”.

Moderator: „Cât de sigur este contul procurorului-şef al DNA?”

Laura Codruța Kovesi: „La fel de sigur cum sunt toate conturile de email din toată lumea. Există un cont personal şi unul de serviciu”.

Modul de operare era următorul, spun cei doi suspecţi: ei stocau datele obţinute pe un hard şi la final le salvau pe un stick. Acesta urma să fie predat unui intermediar, neidentificat încă de procurori, în Aeroportul Otopeni. Datele ajungeau mai apoi la client. Numele clientului au refuzat să îl facă public. Au spus doar că este o persoană care putea autoriza astfel de activităţi, iar şefii Black Cube ar fi garantat că toate acţiunile ar fi legale.

Laura Codruţa Kovesi, la ProTV: „În ceea ce mă privește, sunt un om extrem de corect, am fost toată viața sunt și voi fi în continuare și nu am nicio îndoială cu privire la nicio informație pe care orice persoană din lumea asta ar putea să o găsească. Nu am niciun fel de emoție, sunt un om corect și întotdeauna am respectat legea”.

Ron Weiner şi David Geclowicz au fost reţinuţi de procurorii DIICOT în noaptea de 2 spre 3 aprilie şi arestaţi de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au redus perioada de arest la doar 20 de zile, dar mandatele celor doi au fost prelungite la scurt timp cu încă o lună. Anchetatorii încearcă în momentul de faţă să i identifice şi să îi localizeze pe cei care conduc Black Cube: Dan Zorella şi Avi Yanus, dar şi pe cel care urma să predea clientului informaţiile strânse. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri