C. P. Tăriceanu: Solicitarea DNA pentru ridicarea imunității senatorului Ion Ariton a fost retrimisă la Procuratură

Data publicării:
258348-204250-ion-ariton

Actualizare 12.30. Ion Ariton a declarat că informațiile conform cărora ar fi recunoscut implicarea în Dosarul Bute sunt false

Senatorul PDL de Sibiu cere ca ancheta să se încheie definitiv, motiv pentru care va cere colegilor să se permită anchetarea sa.

„Ancheta își urmează cursul. N-o să cer colegilor mei să tergiverseze ancheta, dimpotrivă, vreau să se termine cât mai repede. De patru ani se tot discută de Gala Bute, cred că e cazul să se încheie”, a declarat Ion Ariton pentru presa locală.


Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a declarat că a primit solicitarea DNA de ridicare a imunității senatorului Ion Ariton pentru a se începe urmărirea penală. El este acuzat de participație improprie la abuz în serviciu și de folosirea influenței în scopul obținerii de informații necuvenite în dosarul „Gala Bute”.

„Răspunsul mi-e greu să vi-l dau foarte tranșant. Da și nu. Au fost aduse dosarele referitoare la Ion Ariton pentru începerea urmăririi penale, însă serviciile Parlamentului au solicitat, ca și în cazurile precedente, ca aceste dosare să fie însoțite de un borderou de piese din dosar, în așa fel încât să nu existe riscul dispariției unor piese importante”, a spus președintele Senatului.

„Vă pot confirma, însă, ele nu au fost trimise la Biroul Permanent și după aceea spre știință președintelui Comisiei Juridice, pentru că nu au fost, să zicem, încă, în regulă. Au fost retrimise la Procuratură pentru a face o operațiune simplă și care să nu ne creeze probleme ulterior. E o problemă de natură strict birocratică, tehnică”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă săptămâna aceasta ar putea avea loc un vot de ridicare a imunității senatorului Ion Ariton, președintele Senatului a răspuns: „Nu știu să vă spun acest lucru. Biroul Permanent, primul lucru care este obligat să-l facă este să repartizeze această solicitare Comisiei Juridice”.

Tăriceanu a precizat însă că, dacă dosarele se vor întoarce de la Procuratură chiar astăzi, atunci vor fi luate în discuție în ședința Biroului Permanent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri