C. T. Popescu: Cum poţi ajunge fost lider PNŢCD slugoi de PSD?!

Data actualizării: Data publicării:
170110_CIORBEA_PG_08_INQUAM_Octav_Ganea

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat declaraţiile preşedintelui CCR, Valer Dorneanu, pe care le-a calificat drept "groteşti", precum şi atitudinea servilă a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea.

„Mi s-au părut groteşti justificările domnului Dorneanu. <Cazul prezintă o mare încărcătură mediatică, e presiune>.... ce presiune? Eşti judecător al CCR, dumneata nu eşti om, trebuie să fii un mort viu în funcţia aia. Eşti o faţă de piatră - legea, constituţia milimetru cu milimetru”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Referindu-se la Victor Ciorbea, jurnalistul a comentat: „Mulţi nu ştiu, la noi memoria e scurtă...omul acesta a fost liderul partidului lui Corneliu Coposu. Acest slugoi actual, lacheu de PSD nu e prima dată când e prompt. Poporul e fie Oprescu, fie Dragnea, toate aceste persoane se transformă în popor. De aceea domnul e Avocatul Poporului. Ceea ce e teribil... cum arată un fost lider PNŢCD, fost premier al României care ajunge în situaţia de slugă a PSD. Cum poţi să faci aşa ceva? Când ai avut un anume post, nu te joci”.

Preşedintele Curţii Constituţionale (CCR), Valer Dorneanu, a declarat, joi, că sesizarea Avocatului Poporului în ceea ce priveşte Legea 90/2001, care nu permite celor condamnaţi penal să fie membri ai Guvernului, este „o speţă foarte complicată” şi că, din acest motiv, nu a stabilit încă un termen de judecată.

Legea 90/2001, care interzice persoanelor condamnate penal să fie membri ai Guvernului, a fost atacată la CCR de către Avocatul Poporului pe 5 ianuarie.

Proteste în stradă şi petiţii online

Demersul lui Victor Ciorbea a fost criticat dur de societatea civilă, care i-a cerut demisia din funcţia de Avocat al Poporului. Aproximativ 200 de oameni au protestat, miercuri seară, în Piaţa Universităţii din Capitală, demonstranţii scandând „Jos Ciorbea!”, „Avocatul hoţilor şi al mafioţilor!”, „Demisia!”, unii dintre ei purtând pancarte, iar alţii având lopeţi cu care au făcut pârtie pe trotuarele din Piaţa Universităţii. Proteste similare au avut loc şi la Cluj-Napoca şi la Iaşi.

O petiţie online prin care se cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, a fost iniţiată la sfârşitul săptămânii trecute. Petiţia, intitulată „Victor Ciorbea, eşti concediat”, fusese semnată, până miercuri seară, de circa 143.000 de persoane.

Victor Ciorbea a declarat că cei care în ultimele zile i-au cerut demisia sunt „bieţi oameni” care nu ştiu despre ce este vorba şi nu au avut nici răbdarea şi nici interesul să citească excepţia pe care a formulat-o la Curtea Constituţională în cazul legii care împiedică persoane condamnate definitiv să fie miniştri.

FOTO: INQUAM - Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...