C.T. Popescu, despre testul poligraf: „Trebuie să mizez pe înroșeala de fată mare?”

Data publicării:
ctp 1 iunie

Supunerea lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, la detectorul de minciuni ar pune procurorii DNA într-o lumină degradantă, spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Direcţia Anticorupţie a anunţat ieri că preşedintele Senatului ar putea fi testat cu poligraful în dosarul lui Bogdan Olteanu.

Dacă mă făceam procuror nu aş fi folosit niciodată detectorul de minciuni. Va să zică eu nu sunt în stare, trebuie să mizez pe înroșeala de codană, de fată mare, că despre asta e vorba la testul poligraf. Se pun senzori pe pupilă, sunt semnale biologice care sunt traduse în faptul că respectivului îi creşte tensiunea – a, respectivul ar putea să mintă. Dacă sunt procuror nu pot să demonstrez cu fapte că minte? Aş simţi-o ca o degradare a mea ca procuror”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Şeful Senatului a fost audiat ieri în dosarul fostului viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu. Călin Popescu Tăriceanu a dat explicaţii mai bine de două ore, în calitate de martor, despre cum s-a ajuns, cu opt ani de zile în urmă, la numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Le-a spus anchetatorilor că nu îşi aminteşte mare lucru din acea perioadă.

La propunerea procurorului de a se supune unui test poligraf, şeful Senatului a spus că în principiu este de acord, dar că se mai gândeşte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri