C. T. Popescu: E clar acum de ce a rămas Toader în guvern, să o demită pe Kovesi

Data actualizării: Data publicării:
CTP ganditor

Cristian Tudor Popescu se așteaptă ca Laura codruța Kovesi să fie demisă de Tudorel Toader, în a doua încercare a sa. Jurnalistul a declarat că „acum e clar de ce a rămas dl. Toader în guvern”. Șefa DNA este verificată de Inspecția Judiciară, la sesizarea ministrului Justiției. Tudorel Toader a declarat luni dimineață că a cerut o analiză a activității manageriale.

E clar acum de ce a rămas ministrul al Justiției dl. Toader, în guvernul Tudose. Ezitarea sa de a o demite pe Kovesi în urma evaluării proprii și care conducea, după toate afirmațiile de atunci ale lui Toader, la demiterea lui Kovesi, ezitarea de a o demite atunci cu argumentul că nu e momentul, nu se pare, e sigur că s-a spulberat în dimineața în care Toader, după ce se declara un pilon în slujba justiției, care nu trebuie să se miște de la minister, și-a dat demisia. Pentru ca apoi să fie numit din nou. Dacă nu și-ar fi dat atunci demisia, nu mai apărea în acest guvern”, a spus jurnalistul, într-o intervenție telefonică la Digi24.

„Acum, Toader folosește și alte instituții pentru a realiza evaluarea DNA, pe care, de fapt, a făcut-o atunci, și concluziile le cunoaștem. Are doar nevoie de confirmări instituționale. În acest fel, acţionează ca vârf de lance, concertat cu coaliția de guvernare PSD-ALDE. Să reamintim că prima mare dezamăgire a lui Dragnea în raport cu guvernul Grindeanu a fost refuzul lui Toader de a o demite pe Kovesi. Aşa a început tot”, a adăugat el.

Citește și ”Noul program de guvernare, o declarație de război”

„Coaliţia, CCR, fostul preşedinte Băsescu, precum și televiziunile cu patronii în pușcărie, în drum spre pușcărie sau urmăriți internațional pe şezlong, la piscină, toate aceste entități depun un efort considerabil pentru înlăturarea doamnei Kovesi. Nu mai e vorba despre desființarea DNA. Asta era mai demult lozincă. E vorba de a o înlătura pe Kovesi, urmând ca DNA să fie recuperat, în folosul adevăratei justiții, democrației și statului de drept în România”, a completat Cristian Tudor Popescu.

El a precizat că șefa DNA „nu are în acest moment apărare”. „E atacată din DNA. Nu are nicio susținere politică, niciun partid parlamentar nu o susține. Dimpotrivă, unele o atacă violent, iar altele nu vor face mare lucru în apărarea ei. În condițiile în care sprijinul extern de care beneficiază în continuare nu are cum să se manifeste în plan intern, pentru că nu pot lua hotărâri ambasadele țărilor occidentale, rămân preşedintele Iohannis și strada. Sunt singurele posibile apărări ale doamnei Kovesi”, a subliniat el.

Cristian Tudor Popescu a mai spus că imaginea șefei DNA „s-a mai erodat” în rândul populației și că se așteaptă ca ea să fie demisă.

„După ce se opinteşte a doua oara, după ce ridica securea a doua oară, bat tobele, totul e pregătit, lumea stă din lojă în piaţă, cu răsuflarea tăiată să vadă securea căzând, și ce să facă dl. Toader, să ne spună că execuția se suspendă din pricina vremii nefavorabile? Se umple de ridicol. Are o doza de ridicol în el, dar nu cred că în acest moment și-ar mai permite o a doua derobare de la demiterea doamnei Kovesi”, a spus jurnalistul.

„Doamna Kovesi nu a fost perfectă în această funcție. A făcut destule greşeli, are și lucruri importante care îi pot fi reproșate, dar determinarea, hotărârea, curajul, dinamismul cu care a condus DNA și care au dus la acte ale DNA, la trimiteri în judecată inimaginabile cu ani înainte. Aşa ceva va disparea. DNA va funcționa în continuare”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Despre declarația ministrului, potrivit căruia se întâmplă tragedii în Justiției, jurnalistul a spus că „e absolut bizar să vină cu o constatare de o asemenea gravitate și dimensiuni la adresa Justiției din România, după luni de zile de când e ministru al Justiției. Asta ar fi putut s-o spună după primele două săptămâni de mandat, mai ales că are o îndelungată expunere la toate nivelurile în Justiția din România. Ce logică e în această bruscă inflamare până la incendiu a domnului Toader?”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri