C. T. Popescu: În măreţia ei, doamna Udrea mai dă o şansă Justiției!

Data publicării:
udrea la dna 24.02

La ieșirea de la penitenciarul Târgșor, Elena Udrea a declarat că, dacă a fost eliberată, are încredere că justiția mai are o șansă. „Adică distinsa doamnă Udrea îi mai dă doamnei Justiția o șansă, cam așa vine. În măreţia ei, doamna Udrea mai dă o şansă Justiției!”, a comentat ironic, la Digi24, jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„Doamna Udrea îşi face și ea manipularile de rigoare ieșind acum din penitenciarul Târgșor. A vrut să transmită mesajul: sunt nevinovată. Asta înseamnă: faptul că mă vedeţi ieşind din pușcăria Târgșor și că mă duc acasă, ducându-mă în arest la domiciliu, înseamnă că sunt nevinovată! Asta vrea să transmită populației, care chiar și crede. Bună parte spune: păi, când doamna Udrea iese și spune vreau să mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și-n primul rând domnului Traian Băsescu... Păi asta spui când ieși din spital, când ieși dintr-o pușcărie, când ieși dintr-o astfel de situație și ai rezolvat problema. Deci asta vrea să transmită subiacent doamna în cauză, că, de fapt, ea nu era vinovată”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

„Este absolut fals! N-a fost eliberată! E-n arest la domiciliu, pentru că procurorii nu mai au nevoie de ea în penitenciar. Cazul e trimis în judecată din 21 aprilie și deci se consideră că nu mai poate influența în mod decisiv probele, martorii, poate să stea și în arest la domiciliu. Dar va fi judecată doamna Udrea, nici vorbă de ce a vrut să prezinte ca pe un capital politic!”, a arătat jurnalistul.

„Modul în care a vorbit ieșind de acolo ca și cum ar fi fost declarată nevinovată de către justiție e făcut exact în sensul ăsta al ulterioarei cariere politice în care speră”, consideră editorialistul.

Întrebat dacă mai e posibilă o carieră politică în cazul Elenei Udrea, Cristian Tudor Popescu a reamintit cazul lui Gigi Becali, care, după ce a fost ținut în arest preventiv, a reușit să fie ales în Parlamentul European, pentru că în felul acesta mulți români și-au manifestat simpatia. „Pușcăria l-a trimis pe dl Becali la Bruxelles. De ce n-ar trimite-o și pe doamna Udrea eu știu unde?”, se întreabă Cristian Tudor Popescu.

Atunci când a vorbit despre experiența din arest, Elena Udrea a transmis tot un mesaj politic. „Își construiește, își folosește deja...Doamna Udrea este foarte abilă, din punctul ăsta de vedere. Știe să utilizeze aproape orice i se întâmplă, convertește, are o viteză de conversie a orice i se întâmplă în capital politic. Încearcă să transforme totul. Tot ce atinge să transforme pe loc în capital politic. Asta face și cu pușcăria: eu voi fi apărătoarea drepturilor pușcăriașelor de-acum înainte și asta va fi în viitoarea mea platformă ca om politic un punct important. Orice i se va întâmpla în continuare - bănuiesc că nu va fi arsă pe rug cum se temea, dar chiar și dacă asta i s-ar întâmpla, ar ști să transforme imediat în politică!”, a încheiat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri