C.T. Popescu: Mesajul transmis de CCR este că funcționarii publici pot să-și bată joc de cetățeni în continuare și legea o să fie mai blândă cu ei 

Data publicării:
ctp 1 iunie-1

Legat de faptul că dosarele în curs nu vor fi afectate de această decizie, Cristian Tudor Popescu a declarat: „Dacă nu se schimbă nimic, de ce au mai dat această decizie, de ce nu au lăsat lucrurile așa cum erau? E ilogic. Situația asta are un grad de aberație și de ilogic foarte mare, de ani de zile. De mai bine de 10 ani, această sintagmă zace în lege în mod defectuos. Ea a fost concepută de niște juriști, care au votat-o atunci, a fost în dezbatere legea și este în documentele oficiale. Nimeni nu a formulat niciun fel de obiecție cu privire la această sintagmă. Acum dintr-o dată descoperim că vreme de 10 ani s-a afla o propoziție, o sintagmă neconstituțională în lege. Mă întreb oare câte astfel de propoziții și sintagme mai pot fi descoperite, ele aflându-se acolo prin legi puse de hoți pentru hoți”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Legat de declarația lui Augustin Zegrean: „Sunt multe state europene în care nu se face închisoare pentru abuz în serviciu”, Cristian Tudor Popescu a afirmat: „Și noi semănăm mult cu statele astea europene, unde nu se face închisoare pentru abuz în serviciu? Avem toate caracteristicile țărilor civilizate, avem funcționari ca cei din vest și trebuie să ne aliniem? Domnul Zegrean este un zeflemist, care de lungă vreme, din postura asta în care a fost plantat ca președinte al Curții Constituționale aruncă tot felul de vorbe jurnaliștilor mai mult sau mai puțin în derâdere. Îl vedeți și cum vorbește cum își permite să procedeze: Eu plec, n-am nicio treabă. Descurcați-vă cum știți”.

Cristian Tudor Popescu a adăugat: „Dacă se modifică legea în felul acesta, înseamnă că, oricum există comportamente ale funcționarilor publici în clipa de față care nu sunt sancționabile, nici prin formula în mod defectuos, nici prin formula cu încălcarea legii, comportamentele funcționarilor publici față de simpli cetățeni, adică dispreț, amânări, trimiterea la sfântul așteaptă. Știm cu toții cum se comportă funcționarii publici cu cetățenii, astea nu sunt sancționabile prin lege, sunt atitudini umane dezgustătoare ale acestor inși care se folosesc de funcția lor pentru a abuza cetățenii, pentru a-și bate joc de ei. Prin această decizie CCR, ce se spune? Se spune că poate fi extins acest comportament, fără ca el să mai poată fi sancționat. Când îți bați joc de cineva, tu funcționar public, n-o faci cu încălcarea legii, și atunci, vei putea s-o faci. Este un îndemn pentru funcționarii de toate rangurile să îi considere niște viermi pe cetățeni, să fie mai aroganți, mai relaxați, decât oricum sunt în condițiile actuale. O să vedem care sunt consecințele juridice, riguroase ș.a.m.d. Mesajul transmis de Curtea Constituțională este acesta: Stimați funcționari publici, puteți să vă bateți joc de cetățeni în continuare, chiar mai tare decât până acum și legea o să fie mai blândă cu dumneavoastră”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri