C. T. Popescu: Problema principală a SIE este necesitatea aflării în treabă

Data publicării:
cristian tudor popescu captura 3

Din partea SIE am primit considerente, filosofări, în timp ce doamna Kovesi a spus sec: nu am primit informări de la SIE.

Ce ne spune domnul Ungureanu? Că SIE nu monitorizează cetăţenii români din străinătate, această practică fiind una specifică fostei Securităţi. Când am auzit asta nu am avut altă reacţie decât că e din nou o diversiune, din nou prostire. Ce legătură avea Securitatea.

Domnul Ungureanu face diversiune. Domnul Sebastian Ghiţă a spus <sunt unul din cei 4 milioanede oameni urmăriţi de securitate> - acelaşi tip de diversiune când a fost luat de DNA.

Dar cei care îşi construiesc palate de milioane de euro la Monte Carlo, cum să nu fie urmăriţi?

Nu se mai mişcă banii ca acum 40 – 50 de ani, nu mai funcţionează aceeaşi idee a secretului bancar.

Această acţiune nu are legătură cu Securitatea, ci cu sume mari de bani pe care cetăţenii români le deplasează în străinătate.

Ce face ANAF? ANAF investighează 300 de cetăţeni pe avere afişată semnificativă. Adică ANAF poate face această supraveghere pe tema averilor ce par nejustificate, dar domnii de la SIE nu pot.

Şi SIE spune că nici DNA nu le-a cerut informaţii. Mai mult, SIE spune că a transmis către SRI, MAI, ONPCSB, ANAF, MApN/DGIA sau alți beneficiari 35 note informative. Dar de ce nu la DNA? Unde scrie că SIE nu dă informaţii?

Care e cea mai mare ameninţare la securitatea naţională? E corupţia autohtonă şi atunci domnul Ungureanu spune <nu avem treabă>. Dar ce treabă aveţi?

Problema principală a SIE este necesitatea aflării în treabă, a da impresia că se află în treabă”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri