C. T. Popescu: Traian Băsescu „a vrut să ne convingă că el este stăpânul tuturor informaţiilor în ţara asta. Acum se ciocneşte de propria-i imagine” 

Data publicării:
cristian tudor popescu ctp 5345359-Mediafax Foto-Octav Ganea-1

Domnul Oprea (n.r. Bogdan Oprea), purtătorul de cuvânt al domnului Băsescu, a spus mai devreme cum că n-ar fi o chestiune de siguranţă naţională şi de aceea n-a fost informat preşedintele. Pai s-a întâmplat astăzi ceva mult mai grav, poate, decât faptul că acest interlop, care este domnul Mircea Băsescu, pentru că situaţia este privită de către unii ca şi cum domul Mircea Băsescu e un cetăţean onorabil, ajuns într-un anturaj – cum spunea şi preşedintele-, fondul e bun, dar îl strică anturajul, a spus jurnalistul.

„Astăzi s-a întâmplat un lucru extrem de grav, şi anume, individul acela, sceleratul Bercea, zbiară din dubă că şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, şi şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătoarea Stanciu, ar fi luat bani de la el. Acest individ, apropiat sufletului domnului Mircea Băsescu, finuţul, pretenarul său, cumătrul cu care coabitează de ani de zile, acest individ atacă în clipa de faţă vârfurile justiţiei din România într-un mod absolut scelerat şi nu e vorba de siguranţă naţională?”, a adăugat el.

Cristian Tudor Popescu a amintit că Mircea Băsescu „a ameninţat cu moartea un ziarist, după aceea l-a făcut găozar – îmi aduc aminte c-am ieşit atunci din solidaritate cu ziaristul respectiv cu o pancartă pe piept în emisiune, domnul acesta a fost cercetat în tot felul de afaceri sulfuroase în Constanţa, domnul acesta a avut un comportament, faţă de opinia publică şi faţă de presă, de interlop. Nu e nevoie să fie el maculat de contactul cu alde Bercea. El însuşi e din aceeaşi specie cu ei.

Potrivit lui Cristian Tudor Popescu, „problema la care trebuie să răspundă domnul Băsescu este foarte clară: cum putem noi să ne imaginăm, după zece ani în care acest om a vrut să treacă drept securistul omniscient al acestei ţări, cel care spunea: aveţi grijă, domnilor miniştrii, ce vorbiţi la telefon. Cel care spunea ce nu ştia Omar Hayssam, cel care o ameninţa pe senatorul Firea că nu-şi mai găseşte soţul acasă, că sunt nişte probleme pe acolo, în parohia lui, cel care îi spunea lui Mircea Geoană: v-a chemat Vântu de urgenţă azi noapte, când a aflat că Nicolae Popa e arestat în Indonezia, cel care spunea că urmează dosare grele în Justiţie. Acest om, care a vrut să ne convingă pe noi toţi că el este stăpânul tuturor informaţiilor în ţara asta, că el bagă, de fapt, oamenii la puşcărie, se ciocneşte acum de propria-i imagine.

Jurnalistul nu crede că preşedintele Traian Băsescu s-a mulţumit cu varianta pe care i-a spus-o fratele lui, că nu a ştiut de sumele vehiculate de acest nivel, care în discuţia dintre interlopi şi fratele lui, care ar fi declanşat toate serviciile de securitate din America, de pildă, dacă ar fi fost vorba de aşa ceva, şi domnul preşedinte vrea să ne spună că n-a ştiut. Nici nu era nevoie de servicii. Vrea să ne spună că nu ştia de la fratele lui cum stau lucrurile, că nu discutaseră povestea asta cu Bercea Mondial, cu care, de altfel, şi domnu Băsescu a dansat pe la o petrecere de felul acesta, aici este problema fundamentală, morală”.

„Gândiţi-vă, acest Mircea Băsescu nu a condus sub influenţa alcoolului, nu a ucis din culpă, nu a încercat un trafic de influenţă pentru a-şi pune vreun văr în vreo funcţie. A comis, aşa cum rezultă din acea clară înregistrare necontestată de către Mircea Băsescu, a comis poate cea mai gravă formă de corupţie, de mită: primirea de sume uriaşe pentru eliberarea unui criminal periculos din puşcărie. Este esenţa activităţii anticorupţie a lui Traian Băsescu din toţi aceşti 10 ani”, a încheiat jurnalistul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri