Călin Popescu Tăriceanu, chemat la DNA Braşov

Data publicării:
CALIN POPESCU TARICEANU 2 AGERPRES-1

Foto: Agerpres

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că este citat ca martor la DNA Braşov pentru vineri, în dosarul retrocedărilor ilegale, în care sunt cercetaţi Remus Truică şi Paul al României.

"La invitaţia DNA Braşov, mâine, 15 aprilie, în conformitate cu procedura legală, mă voi prezenţa la sediul instituţiei în calitate de martor, în dosarul 259/p/2015. Doresc să aduc la cunoştinţa presei că, în respect pentru reglementările legale privind confidenţialitatea anchetei, nu voi face declaraţii nici la sosirea şi nici la plecarea din sediul DNA.

Totodată, doresc să fac cunoscut faptul că informaţia legată de prezenţa mea la DNA Braşov era cunoscută doar de subsemnatul şi de lucrătorul DNA care m-a invitat telefonic. De regulă, informez cu promptitudine presa despre activităţile mele de interes public, aşa cum poate fi apreciată prezenţa mea la DNA în calitate de martor.

De această dată, în mod premeditat, am ţinut strict secretă această informaţie pentru a verifică dacă lucrătorii DNA scurg informaţii confidenţiale către presă. Cu puţină vreme în urmă, am fost contactat din lumea presei cu întrebarea: 'Este adevărat că aţi fost invitat la DNA Braşov?'.

Q.E.D., aşa că am hotărât să dau publicităţii acest comunicat", a transmis Tăriceanu.

La data de 17 decembrie 2015, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de patru oameni de afaceri israelieni, printre care şi Tal Silberstein.

Ca şi consultant politic, acesta a început să lucreze pentru politicienii din România în 2002. La început cu Traian Băsescu. Din cauza unor neînţelegeri legate de bani, a părăsit PD-ul, iar în 2004 a lucrat la campania pentru prezidenţiale a PSD-istului Adrian Năstase. Ulterior a devenit sfătuitorul lui Călin Popescu Tăriceanu, precum şi al PNL.

În urmă cu o lună, Curtea de Apel Braşov a emis mandat de arestare în lipsă pentru Tal Silberstein.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri