Călin Popescu Tăriceanu, la DNA. Schimb de replici tăios cu o jurnalistă

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu ALDE Facebook

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost audiat, joi dimineață, de procurorii DNA în dosarul lui Bogdan Olteanu. Președintele Senatului a venit însoțit de avocat. La DNA a ajuns astăzi și Bogdan Olteanu.

ACTUALIZARE 13:30. Noi informații după audierile de astăzi de la DNA în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. Procurorii DNA vor să-l suspună pe președintele Senatului unui test cu detectorul de minciuni.

ACTUALIZARE 12:30 Bogdan Olteanu a ieșit de la DNA, fără a face declarații. El fusese chemat pentru noi demersuri procedurale în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. Este vorba de dosarul legat de numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei, în septembrie 2008, anchetă în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu este cercetat pentru cumpărare de influență.

Actualizare 11:20. Călin Popescu Tăriceanu a plecat de la DNA. Președintele Senatului a refuzat să răspundă întrebărilor adresate de jurnaliști și a avut un schimb de replici tăios cu o jurnalistă.

Având în vedere că cercetarea nu este publică, alte informații nu pot să vă dau”, a declarat Tăriceanu.

El a răspuns că nu a avut loc o confruntare cu Bogdan Olteanu.

Știți că nu sunt adeptul telejustiției, n-am să vă fac alte declarații”, a adăugat el.

V-ați gândit mult când ați pus întrebarea asta?”, i-s răspuns președintele Senatului atunci când o jurnalistă l-a întrebat despre banii pe care Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi dat lui Bogdan Olteanu, având în vedere că el a semnat decretul de numire a lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Rezervației Biosferei Delta Dunării.


ACTULIZARE 10:00. Și Bogdan Olteanu a ajuns la sediul DNA.

Audierea sa ca martor a fost propusă de apărare.

Anunțul că Tăriceanu va veni astăzi la DNA fusese făcut cu circa o oră înainte printr-un comunicat al Senatului. Invitația la DNA a venit în urmă cu două zile, precizează comunicatul, însă președintele Senatului nu a făcut-o publică, pentru a vedea dacă „DNA continuă să scurgă informații către presă în scopuri propagandist-electorale”.

Procurorii DNA vor să afle dacă Bogdan Olteanu a discutat cu fostul premier despre numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei. Călin Popescu Tăriceanu era la momentul respectiv lider al liberalilor și premier. Numirea ar fi fost influențată de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, care i-ar fi dat în acest scop un milion de euro lui Bogdan Olteanu - pe atunci președinte al Camerei Deputaților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri