Camelia Voiculescu, audiată de magistrați în dosarul șantajului Antena Group

Data publicării:
camelia voiculescu crop

Potrivit procurorilor DNA, Camelia Voiculescu ar fi fost complice la santaj. În faţa instanţei, aceasta a respins toate acuzaţiile anchetatorilor. Mai bine de două ore ea a explicat judecătorilor ce ştia despre negocierile dintre Sorin Alexandrescu şi RCS & RDS, dar şi care erau atribuţiile sale în compania pe care o conduce.

„În 2013, în 14 mai am participat la o şedinţă a Antenei 1. Era vorba de aprobarea unor dispoziţii în grila de programe. Către finalul şedinţei, Sorin Alexandrescu s-a ridicat şi mi-a spus că pleacă. L-am întrebat unde şi mi-a spus că la o întâlnire cu RCS. I-am spus să aibă grijă. La acel moment, relaţia personală dintre mine şi el era la început, nu o făcusem publică. Arăt că ştiam doar că Sorin Alexandrescu se întâlneşte cu persoane din RCS, nu ştiam cu cine şi nu ştiam nici exact de ce”, a declarat Camelia Voiculescu în faţa instanţei.

Întrebată despre promo-ul care anunța dezvăluirea unor presupuse fapte ilegale în care ar fi fost implicată compania RCS & RDS, fiica lui Dan Voiculescu a susținut că nu are nicio legătură cu acesta șoi nu știa nimic despre con?ținut. A admis însaă faptul că Sorin Alexandrescu nu era străin de inversigațiile jurnalistice ale angajaților ei.

Judecător: Sorin Alexandrescu se implica în investigaţiile jurnalistice?

Camelia Voiculescu: Arăt că la posturile TV din cadrul societăţii ajung numeroase informaţii din diverse surse. Din câte ştiu, Sorin Alexandrescu s-a mai implicat în investigaţii jurnalistice privind diverse informaţii primite.

sursă: Declaraţia Cameliei Voiculescu în faţa instanţei

„Postul TV Antena 3 a difuzat, sub forma unor ştiri, materiale cu caracter denigrator la adresa părţii vătămate. În plus, începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menţinerii şi amplificării stării de temere induse părţii vătămate, pe posturile de televiziune SC Antena TV Group SA a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată”, arată procurorii DNA.

Pentru a demostra contrariul, avocaţii inculpaţilor le-au cerut judecătorilor să audieze mai mulţi jurnalişti ai Antena Group. Unii dintre ei au dat declaraţii în calitate de martori şi la DNA.

Judecător: Domnul Mugur Ciuvică a declarat la parchet, citez: „acest jurământ este prea serios pentru o anchetă băsistă”. Cu declarații de genul acesta, îl vom chema în instanță ca să facă spectacol? Vă reamintesc că declarația mincinoasă se pedepsește conform legii.

sursa: Declarație în instanță

Miza şantajului era uriaşă, susţin procurorii DNA. Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, ar fi încercat, cu ameninţări, să îl convingă pe administratorul RCS & RDS să accepte un contract prestabilit, în valoare de 35 de milioane de euro, pentru retransmisia pe satelit a posturilor Antena Group.

„Mi-a spus că are un contract semnat de mine cu o societate, Bodu SRL, iar această convenție ar reprezenta, de fapt, o șpagă. Mi-a spus că dacă această chestiune va deveni publică eu nu voi mai sta la această masă și mi-a sugerat că aoș putea fi arestat,” a declarat în instanţă administratorul RCS & RDS. Directorul Antena Grup a negat totul.

Potrivit stenogramelor care există la dosar, tot planul de șantaj era coordonat de Dan Voiculescu și fiica sa, Camelia. Cei doi sunt acum judecați pentru complicitate la oantaj.

Dan Voiculescu: Eu vreau trei lucruri: denunţ calomnios...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Plângere penală prealabilă...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Şi o delegaţie de la Antena 1, n-ar trebui Mihai...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: De la Antena 1, ba poate şi Mihai.

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Vorbiţi voi, vedeţi cine, care să se ducă la uşă la RCS...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Şi să ceară: "Vrem să vorbim cu domnu' Bendei!"

Camelia Voiculescu: Da.

sursa: rechizitoriul DNA

Fostul senator, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizarii ICA, a cerut instanței să nu fie scos din celula sa de la Rahova pentru a da declarații în acest proces. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri