Când vor fi gata noile Coduri penale şi civile

Data publicării:
tudorel toader govro

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi, în cadrul dezbaterii „Cine face politică penală în România”, că Ministerul Justiţiei este în perioada în care aşteaptă propuneri de îmbunătăţire a celor patru coduri – penal, de procedură penală, civil şi de procedură civilă – şi de aducere a lor în parametrii constituţionali, ceea ce reprezintă o muncă „laborioasă” şi nu trebuie să ne facem iluzia că proiectele vor fi gata în viitorul apropiat, proiecţia fiind „undeva prin toamnă”, potrivit News.ro.

„La momentul prezent, Ministerul Justiţiei a declanşat o procedură de evaluare a celor patru coduri, care sunt pilonii sistemului juridic românesc, penal, procedură penală, civil, procedură civilă. Am transmis o invitaţie personalizată fiecărui distins membru al fostelor comisii de elaborare a celor patru coduri, la facultăţile de drept, la Academie, la Institutul de Cercetări Juridice, la Uniunea barourilor, la avocatură, la notariat, la CSM, DNA, DIICOT, ÎCCJ, fiecărui cetăţean jurist sau nejurist care are de spus ceva în modificarea şi adaptarea celor patru coduri”, a afirmat ministrul Justiţiei, citat de News.ro.

Tudorel Toader a susţinut că proiecţia până când aceste coduri vor fi finalizate este „undeva prin toamnă”, în condiţiile în care este vorba despre o muncă „laborioasă”.

„Suntem în perioada în care aşteptăm propuneri de îmbunătăţire, de modificare a codurilor, de aducerea lor în parametrii constituţionali, la standarde europene. E o muncă laborioasă, doresc să o reuşim şi bine. Proiecţia este undeva pe toamnă, nu ne facem iluzia că mâine, gata, venim cu un proiect. Aşteptăm de la societatea civilă, de la oricine are un cuvânt de spus, un argument consistent de adus să ni le transmită, să transmită propuneri de îmbunătăţire, de modificare a celor patru coduri”, a conchis Tudorel Toader.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri