Căruciorul cu cărţi nu l-a scos din închisoare pe D. Voiculescu

Data actualizării: Data publicării:
carti dan voiculescu judecatorie s5

Un întreg cărucior de supermarket plin cu opere ştiinţifice nu a convins instanţa Judecătoriei Sectorului 5 că Dan Voiculescu poate fi eliberat condiţionat. Procurorii DNA au calculat că, de când a ajuns la închisoare, fostul senator a scris o pagină de carte la fiecare două minute. În plus, a participat activ la numeroase activităţi desfăşurate în penitenciar şi a fost membru al echipei de curăţenie.

Lui Dan Voiculescu i-au trebuit doar 25 de ore ca să scrie o carte de aproape 300 de pagini. Cel puţin aşa spun procurorii DNA, care au calculat timpul pe care fostul senator l-a petrecut pentru a scrie cele 11 lucrări ştiinţifice în penitenciar.

Informaţiile au ajuns la instanţaJudecătoriei Sectorului 5, unde Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare, a cerut eliberarea condiţionată.

Avocaţii acestuia au invocat în solicitare numeroasele cărţi scrise şi comportamentul exemplar al fostului senator.

La cererea DNA, reprezentanţii fostului senator au adus, într-un cărucior de supermarket, manuscrisele a 10 dintre operele ştiinţifice scrise în spatele gratiilor. Au fost adăugate şi cărţile care au constituit bibliografia.

Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de liberare condiţionată a lui Dan Voiculescu şi a decis ca acesta să mai poată depune o nouă cerere în septembrie 2017. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri