Casa pierdută de familia Iohannis, implicată într-un alt proces

Data actualizării: Data publicării:
IOHANNIS

Fiscul vine cu precizări la cererea Digi24, în cazul casei care a aparţinut familiei Iohannis. Inspectorii fiscali spun că, momentan, statul român nu este proprietarul imobilului, pentru că la Tribunalul Sibiu a fost deschis un proces în care se va decide cine deţine această casă. Acum, în acte, proprietari sunt doi soţi care au murit acum cincizeci de ani.

În urma pronunțării de către Curtea de Apel Brașov a unei hotărâri irevocabile în cauză din dosarul cu nr. 262/62/2014, organele fiscale au solicitat Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu, rectificarea în cartea funciară, în sensul radierii dreptului de proprietate al pârâților Bastea Ioan, Johannis Carmen Georgeta și Johanis Klaus Werner”, arată ANAF.

Astfel, după rectificarea de carte funciară, dreptul de proprietate asupra imobilului în cauză a revenit defuncților proprietari Ghenea Elisei și Ghenea Maria, precizează Fiscul. Cei doi au murit însă în urmă cu 50 de ani.

Prin urmare, ANAF Sibiu a solicitat notarului public competent suplimentarea cartificatului de moștenitor prin care să constate calitatea de succesor al statului român pentru cel de-al doilea imobil situat în Sibiu, pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 29.

Ceea ce înseamnă că statul va deveni proprietar al casei după soluționarea unei alte cauze aflate în instanță, la Tribunalul Sibiu. Acest dosar are ca obiect tocmai anularea certificatului de moștenitor, precizează ANAF.

Precizăm în acest sens că, în prezent pe rolul Tribunalului Sibiu, s-a deschis o nouă acțiune în justiție de către pretinși succesori ai defuncților Ghenea Elisei și Ghenea Maria, care solicită anularea certificatului de moștenitor al Statului Român și din această rațiune, notarul public, amână emiterea cartificatului la care s-a făcut mai sus referire”, se arată în răspunsul ANAF pentru Digi24.

În urma motivării hotărârii judecătorești pronunțate de Curtea de Apel Pitești, prin care a fost respinsă contestația în anulare formulată de reclamanții Lazurca Georgeta, Iohannis Carmen Georgeta și Iohannis Klaus Werner, se va solicita din nou notarului competent să procedeze la emiterea unui supliment al certificatului de moștenitor al Statului Român pentru imobilul din Sibiu, strada Nicolae Bălcescu, n.r 29, județul Sibiu”, mai precizează ANAF.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri