Cât poate sta Dan Voiculescu în spatele gratiilor. Legea penală prevede trei căi de atac

Data publicării:
Tribunalul Bucuresti

Cele trei căi extraordinare de atac împotriva hotărârii definitive pronunţate vineri de Curtea de Apel Bucureşti sunt strict limitative, sunt anumite condiţii clar descrise în Codul de procedură penală în care aceste căi de atac pot fi admise de instanţele.

Prima dintre ele ar fi CONTESTAŢIA ÎN ANULARE. O astfel de cerere se depune în maximum zece zile de la momentul comunicării motivării, la aceeași instanță care a luat decizia definitivă – Curtea de Apel București.

A doua cale extraordinară de atac este RECURSUL ÎN CASAȚIE. O astfel de solicitare este judecată de instanța superioară celei care a luat hotărârea definitivă – Înalta Curtea de Casație și Justiție. Se depune cerere în termen de 30 de zile de la comunicarea motivării.

Ultima astfel de solicitare pe care avocații lui Dan Voiculescu o pot depune este una de REVIZUIRE, care poate fi introdusă la instanța de fond – Tribunalul București, în acest caz – oricând după pronunțarea deciziei definitive, însă numai dacă sunt aduse în fața judecătorilor probe noi, care nu au fost avute în vedere, nu au fost cunoscute de instanțele care au judecat în primă fază dosarul.

Aceste noi procese nu suspendă însă executarea deciziei şi pot fi câştigate doar în anumite condiţii, strict prevăzute de lege.

Dan Voiculescu poate cere şi întreruperea temporară a pedepsei, însă numai dacă dovedeşte că rămânerea în spatele gratiilor îi pune în pericol sănătatea sau familia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri