Cătălin Cherecheș vrea să depună jurământul de primar în catedrala episcopală din Baia Mare

Data publicării:
chereches FB 2-2

"Cererea a fost depusă, ieri ( miercuri) , de o persoană în numele său, în care solicită ca locul de depunere al jurământului, în cazul în care va avea loc, să fie în incinta catedralei episcopale din municipiul Baia Mare. Desigur, Episcopia nu poate refuza această solicitare și nu ar fi nimic ieșit din comun, doar că locul de depunere al jurământului trebuie aprobat de prefectul județului. Referitor la solicitarea domnului Cherecheș, cred că din punct de vedere religios nu comitem nicio greșeală, iar Biserica așa cum bine știm, dorește îndreptarea păcătosului", a spus pr.dr. Cristian Ștefan. .

Cătălin Cherecheș, primarul ales al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturile exprimate, se află în arest preventiv la Penitenciarul Gherla, fiind cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată.

Echipa de campanie care l-a susținut pe Cherecheș postează frecvent pe o rețea de socializare scrisori adresate din penitenciar de acesta, în care chiar oferă sfaturi și formele de organizare a viitorului Consiliul local.

De asemenea, câteva tentative de cercetare în libertate, inclusiv pe cauțiune, au fost respinse de Tribunalul Maramureș, respectiv Curtea de Apel din Cluj.

Președintele PNȚCD Maramureș, Doru Dăncuș, membru al Coaliției pentru Baia Mare care a susținut campania electorală a lui Cherecheș, declara vineri, pentru Agerpres, că este exclus ca edilul să depună jurământul în penitenciar, așa cum au sugerat unii politicieni locali.

"Din punctul meu de vedere, este exclusă depunerea jurământului în penitenciar, lucru susținut de unii politicieni locali mai înfierbântați după ce au pierdut alegerile sau pe rețelele de socializare. O variantă luată în calcul, însă asta depinde tot de administrația penitenciarului, e ca primarul ales — Cătălin Cherecheș - să primească o învoire, permisie de câteva ore, să vină în Baia Mare și în cadrul unei ședințe a CL să depună jurământul. În cazul care va fi pus în libertate, poate conform legilor în vigoare să-și preia mandatul, iar dacă va fi condamnat, atunci CL va desemna un primar interimar din rândul celor doi viceprimari. Eu cred că lucrurile își vor urma cursul firesc, iar legea va fi respectată", a afirmat Doru Dăncuș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri