Cătălin Tolontan: „Gala Bute a fost ceva mic care s-a rostogolit și s-a făcut ceva mare”

Data publicării:
Catalin Tolontan crop -Mediafax Foto-Bogdan Maran

Cătălin Tolontan, redactor șef al Gazetei Sporturilor, publicație care a scris de ani de zile despre acest dosar, a precizat că „nu trebuie să iei pentru tine ceva ca să fii acuzat de luare de mită”, acest lucru fiind explicat în referatul procurorilor DNA.

10% din plățile făcute către anumiți constructuri de pârtii de schi mergeau în buzunarul oamenilor din minister, există două persoane nominalizate, sute de mii de euro pentru fiecare dintre ei. Sau mergeau acolo unde indicau oamenii respectivi să meargă, respectiv în cazul Gala Bute”, a mai spus Cătălin Tolontan.

Gala Bute a fost ceva mic care s-a rostogolit și s-a făcut ceva mare. Procurorii judecă în felul următor: dacă tu, funcționar public – indiferent că ești ministru, hotărăști că niște bani publici se duc nu unde ar trebui, ci prin intermediul firmei de construcții și, să spunem, în altă parte, asta e ca și cum tu ai luat mita respectivă și o dai mai departe cui vrei tu. Pentru că foloase necuvenite poți să obții pentru tine sau pentru un prieten al tău sau pentru o rudă”, a explicat redactorul-șef al GSP.

Sigur că, inclusiv în cazul Elenei Udrea, deocamdată este nevinovată, ca orice cetățean nevinovat al României. Urmează ca acest referat de arestare să meargă în fața Parlamentului, dacă Parlamentul va da avizul să desființeze imunitatea Elenei Udrea, apoi în fața unor judecători. Și ei vor decide dacă pentru faptele respective merită să fie arestată. Chiar dacă e arestată, asta nu înseamnă că e vinovată pe fond, ca să zic așa”, a punctat el.

Astăzi, DNA a cerut aviz pentru arestarea Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”, după ce a formulat o nouă acuzare la adresa deputatului: luare de mită. Mai exact, Elena Udrea ar fi luat 3 milioane de lei drept comision de la SC Termogaz Company SA, potrivit procurorilor. Acesta ar fi un beneficiu indirect primit de la Adrian Gărdean, nu pentru sine, ci pentru organizarea Galei Bute. 

De altfel, în aceeași zi, DNA a obținut aviz favorabil de la Comisia juridică din Camera Deputaților pentru a o pune pe Elena Udrea sub urmărire penală în acest dosar. Ea a stat în comisie doar zece minute, iar la ieşire a declarat că a solicitat colegilor din comisie să dea un aviz favorabil.

Citiți și:
GALA BUTE. Cătălin Tolontan: Există suspiciunea că Elena Udrea a semnat ceva, dar nu documente principale
Foștii subalterni ai Elenei Udrea au colaborat cu procurorii DNA în dosarul „Gala Bute”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri