Cătălin Tolontan, la Digi24: Fotbalul românesc se împrospătează. Să vedem în ce sens

Data publicării:
579213 350311358363957 2044613837 n

Dosarul Transferurilor a pornit de la o anchetă realizată în 2006 de Gazeta Sporturilor, care a arătat faptul că suma încasată de Rapid de la Galatasaray în urma trecerii lui Florin Bratu în campionatul Turciei ar fi fost mult mai mică decât cea plătită de gruparea de pe malul Bosforului.

Întrebat cum a primit vestea, Cătălin Tolontan a răspuns: „Cu tulburare, pentru că sunt om. Nu e simplu, ca după opt ani ce lansezi un dosar în scena publică, să vină o zi în care toți cei opt să fie condamnați, printre ei nume importante și respectabile. Numai Gheorghe Popescu, fost căpitan al naţionalei, căpitan la Barcelonei, un colos al prestigiului fotbalului românesc”.

„În același timp, avem sentimentul că ne-am făcut treaba, nu pentru că au fost condamnați, pentru că acest dosar a ajuns la sfârșit. Cred că Justiția și-a jucat mult din credibilitate pe acest dosar. Din perspectiva impactului, această poveste va avea reverberaţii în profunzime în mentalul colectiv din România. Acești oameni au părut atât de bogaţi, de puternici, încât păreau de neatins. Zeci de ani au stăpânit fotbalul românesc, prin bani, prin putere, în unele cazuri prin amenințări”, a spus Cătălin Tolontan, la Digi24.

„A venit o zi în care puterea lor s-a zdruncinat, s-a developat într-un mod neașteptat. Nimeni nu se aștepta la acest verdict. Noi ne-am așteptat la un singur lucru când am început cazul și acum șase ani când a ajuns pentru prima oară în instanță: acest caz să fie dus la bun sfârşit”, a menționat jurnalistul de la Gazeta Sporturilor.

„Nu sunt bucuros din perspectiva pedepselor, dar am liniștea omului care, alături de colegi, a reușit să creeze această discuție și să scoată la iveală faptul că, de 20 de ani, fotbalul românesc a ajuns să fie sărac, pentru că anumite personaje s-au îmbogăţit ilegal, aşa cum a anunţat azi justiţia din România”, a adăugat el.

Cătălin Tolontan a apreciat că este un moment delicat pentru Federația România de Fotbal.

„Informațiile noastre spun că actuala conducere încearcă să videze adunarea de mâine de cvorum, să-i facă absenți pe mulți dintre membri, și să se facă alegerile în perioada urmatătoare. Altfel, varianta oficială nu mai există. Popescu va fi mâine închis”, a spus Tolontan.

Totodată, întrebat dacă se curăță fotbalul românesc, Tolontan a apreciat că „nimic nu se curăţă total”.

„Am scris acum opt ani că, dacă procurorii intră pe acest caz fără convingere, justiția se compromite. Pentru că acești oameni sunt foarte cunoscuți în țară. Acest dosar e la fel de important ca dosarul Năstase. Important e că justiţia nu s-a compromis. Putem spune, cu un sentiment amestecat, că justiţia e într-adevăr oarbă în România. Fotbalul românesc se împrospătează. Să vedem în ce sens”, a conchis Cătălin Tolontan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri