Cauțiune de un milion de lei pentru deputatul Cătălin Teodorescu

Data publicării:
catalin teodorescu captura

Deputatul are la dispoziție zece zile pentru a depune banii într-un cont folosit de DNA.

Suma a fost stabilită de procurorii de caz, după ce deputații au respins cererea procurorilor DNA de încuviințare a reținerii și arestării colegului lor.

Cătălin Teodorescu a aflat despre cauțiune azi, când s-a prezentat din nou la DNA. 

Controlul judiciar care i-a fost impus presupune că deputatul nu are voie să părăsească teritoriul României, nu are voie să poarte arme și nu are voie să ia legătura cu suspecții din dosarul în care este cercetat.

Cătălin Teodorescu este acuzat de abuz în serviciu, în dosarul ANRP 4.

Cu excepția deputatului Ioan Oltean, care este așteptat la ora 18.00 la instanța supremă, pentru a afla dacă va fi arestat preventiv, restul „lotulului ANRP 4” va fi anchetat sub control judiciar. Este decizia definitivă anunţată joi de instanţa supremă şi vizează şase persoane, printre care foştii şefi din ANRP, Crinuţa Dumitrean şi Sergiu Diacomatu, dar şi omul de afaceri Mihai Rotaru. 

Suspecții sunt acuzaţi de fapte de corupţie legate de retrocedările ilegale de terenuri de la ANRP.

Anchetatorii susţin că Ioan Oltean ar fi intervenit pe lângă preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor pentru ca milionarul Mihai Rotaru să fie despăgubit ilegal. Omul de afaceri cumpărase drepturile asupra unui teren de şase hectare din Piteşti cu 750.000 de euro. Pentru acel pământ ar fi obţinut despăgubiri ilegale de 33 de ori mai mari. Ioan Oltean a negat că a luat 600 de mii de euro mită, aşa cum îl acuză procurorii DNA. Deputatul s-a apărat spunând că întreg dosarul este bazat pe un denunţ mincinos. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri