CAZUL JUDECĂTOARELOR. Stenogramele arată că și alți magistrați erau dispuși să primească mită

Data publicării:
16032013 20stenograme 20mita 20jude-55145

Judecătoarele au ieşit din arest doar pentru câteva ore, ordonanţa de reţinere le expirase, dar la scurt timp au fost nevoite să se întoarcă după gratii pentru că judecătorii le-au dat mandat de arestare pentru 29 de zile.

Probele procurorilor i-au convins pe judecători să îşi trimită colegele după gratii. Dosarul arată că Dinel Staicu ar fi fost dispus să plătească judecătorilor 150.000 de euro pentru a ieși de la închisoare, spun anchetatorii.

În ianuarie, avocata lui a făcut prima încercare. I-a dat unei magistrate 10.000 de euro, care ar fi urmat să ajungă la judecătoarea Ioana Şipoteanu. Avocata a instruit-o temeinic pe cea cu care s-a întâlnit.

Discuţie între Daniela Petre (avocat) şi Viorica Dinu (judecător)

Daniela Petre: „Ne vedem, nu vorbim nimic, o iau înainte şi o cotesc undeva unde-i puţină lume, aveţi geanta pregătită, i-am aruncat (…) Şi daţi-i obligarea de a nu părăsi ţara.”

Sursa: referat DNA

După ce a primit 10.000 de euro la doar câteva sute de metri de Tribunalul Bucureşti, Viorica Dinu s-a întâlnit cu soţul ei, care o aştepta într-o parcare alăturată. I-a înmânat suma de bani după care s-a dus în sala de şedintă să îl judece pe Dinel Nuţu.

Însă fostul patron al Universităţii Craiova nu a avut noroc. Un magistrat a avut parcă premoniții și s-a ferit să comită o ilegalitate.

Pentru că una dintre cele două judecătoare a avut coșmaruri în care se vedea reținută de DNA și pentru că nu a fost mulțumită de suma de bani care îi revenea, Dinel Nutu a rămas în arest. Drept urmare, banii pe care i-au primit cei doi magistrați au fost înapoiați.

Scenariul s-a repetat o lună mai târziu. De data aceasta, cu succes. Dinel Nuţu a părăsit penitenciarul pe 11 februarie.

Procurorii au interceptat o discuție telefonică din care reiese că judecătoarele ştiau cum să procedeze pentru a-i ajuta pe acuzaţii de la care primeau bani. Viorica Dinu îi explica avocatei că ştie toate dedesupturile şi că nu se mai teme că ar putea fi prinsă.

Viorica Dinu (judecător) către Daniela Petre (avocat)

„-Tu… tu să fii în meseria asta, ştii cum ai fi de fricoasă? Şi eu eram la fel. Până să cunosc care sunt adevăratele... realităţi. Şi mai ales că D.N.A.-u' e cu ochii pe toţi.”

Sursa: referat DNA

Alte discuţii întregistrate de procurori dovedesc faptul că judecătoarele bănuite de corupţie, şi nu doar ele, aveau un sistem bine pus la punct. Când avocata care îl apără pe Nelu Iordache a anunţat-o pe judecătoarea Viorica Dinu că vrea să ceară eliberarea condiţionată a clientului său, magistrata nu ar fi refuzat implicarea. A sugerat însă prudenţă, dovadă că se temea să nu fie urmărită de procurori.

Dinu Viorica către Petre Daniela (avocat)

Petre Daniela: „Eu mă duc, că mâine vreau să bag şi cererea pentru Iordache, că sunt pe el...”

Dinu Viorica: „La recurs nu ştiu, n-ai nici o şansă. Sunt foarte speriată pentru că e dosar monitorizat din afară.”

Dinu Viorica: „Păi, nu vezi că nu contează, că a venit U.S.L-ul la putere... Pentru şpagă te leagă!”

Sursa: referat DNA

Nelu Iordache este un om de afaceri arestat preventiv sub acuzaţia că a deturnat 25 de milioane de lei, cu care trebuia să fie construită autostrada Nădlac-Arad.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri