CC: Numirea lui Victor Ciorbea în Consiliul ASF, neconstituţională

Data publicării:
victor ciorbea captura

 

Judecătorii Curţii Constituţionale au admis astfel sesizarea PDL privind numirea lui Victor Ciorbea la ASF.

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul arăta, la începutul lunii aprilie, când a fost făcută sesizarea la Curtea Constituţională, că numirea lui Victor Ciorbea la ASF este ilegală şi încălcă prevederi din Constituţie, Ciorbea neîndeplinind condiţiile prevăzute în lege pentru a ocupa această funcţie.

Andreea Paul spunea atunci că numirea lui Victor Ciorbea este neconformă cu articolul 1 alineatele 3 şi 5 din Constituţie, pentru că nu se respectă legea de organizare şi funcţionare a ASF, care prevede pentru membrii acestei instituţii o vechime de minimum nouă ani în instituţiile financiare, de credit sau bancare.

Plenul comun al celor două Camere a aprobat, în 2 aprilie, cu 333 de voturi "pentru" şi 9 voturi "împotrivă", numirea lui Mişu Negriţoiu în funcţia de preşedinte, membru executiv al Consiliului ASF şi a lui Victor Ciorbea în funcţia de membru neexecutiv al Consiliului ASF. Victor Ciorbea a fost numit cu 326 de voturi "pentru" şi 16 voturi "împotrivă". Parlamentarii PDL au părăsit şedinţa în semn de protest faţă de nominalizarea lui Ciorbea.

În 15 aprilie, fostul premier Victor Ciorbea a fost ales Avocat al Poporului, prin votul dat în şedinţa de plen reunit a celor două Camere ale Parlamentului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri