Ce a vorbit Valeriu Zgonea cu Viorel Hrebenciuc după ce acesta din urmă a fost la DNA Brașov

Data publicării:
zgonea captura-1

„L-am întrebat, seara l-am sunat, că era normal, că e colegul meu, adică îl cunosc de 20 de ani, l-am întrebat cum se simte. Nu este primul coleg care a fost la DNA şi l-am sunat şi l-am întrebat cum se simte şi mi-a zis că e foarte bine, că a ajuns acasă şi i-am spus că de aici încoace ne vedem la Parlament”, a explicat Valeriu Zgonea.

Președintele Camerei Deputaților a fost întrebat dacă s-au făcut presiuni asupra lui în legătură cu Legea graţierii şi amnistierii. „Niciodată”, a răspuns el.

Întrebat dacă Hrebenciuc i-a promis ajutor unui coleg de partid ca să ajungă şef al PSD dacă trece Legea amnistierii, Zgonea a răspuns: „Habar nu am, e prima dată când vă aud”.

Procurorii anticorupţie susţin că Viorel Hrebenciuc, la două zile după ce a fost audiat la DNA Braşov în dosarul retrocedărilor, „şi-a folosit influenţa faţă de un membru al aceluiaşi partid politic, în scopul de a-l determina să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse", promiţându-i respectivului sprijin pentru a deveni preşedinte al PSD.

Pe de altă parte, tot Hrebenciuc ar fi întreprins demersuri pentru a obţine informaţii cu privire la anchetele penale derulate de DNA faţă de el, promiţând în schimb că va determina diverşi funcţionari publici, asupra cărora are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă, să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, în aşa fel încât să obţină diverse foloase necuvenite pentru persoanele care îl ajută cu astfel de informaţii.

Viorel Hrebenciuc, acuzat de trafic de influenţă. DNA: Ar fi încercat să afle detalii din anchetele care îl vizau şi să iniţieze o nouă lege a amnistiei
Surse: Dan Şova, urmărit penal în noul dosar al lui Viorel Hrebenciuc. El a fost audiat la DNA

Potrivit anchetatorilor care instrumentează noul dosar al lui Viorel Hrebenciuc, acesta a aflat chiar de la un angajat al DNA că este interceptat şi, pe de altă parte, i-a promis unui coleg din PSD că îl va sprijini să ajungă preşedinte al partidului, dacă iniţiază o lege privind amnistierea şi graţierea unor pedepse.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a venit, luni, la sediul central al DNA, pentru a fi audiat în noul dosar al lui Viorel Hrebenciuc, în care acesta este acuzat, între altele, că i-a cerut unui coleg de partid să iniţieze o lege de amnistiere, promiţându-i în schimb sprijin pentru şefia PSD. 

Ministrul Justiției a semnat solicitarea de încuviințare a arestării lui Viorel Hrebenciuc la 3.30 noaptea

Valeriu Zgonea a mai declarat că în momentul în care a aflat de la știri că Parlamentului i se va solicita încuviințarea arestării lui Viorel Hrebenciuc, șefa sa de cabinet a sunat la cabinetul Procurorului General. „Am fost informați că va fi trimis dosarul, dar că dl ministru nu este în țară pentru a semna documentul. Am vorbit la Ministerul Justiției, dl ministru era la Consiliul JAI, la Bruxelles, dânsul a venit la 1 noaptea, la 3 și jumătate a semnat documentul, la 9.52 a venit la mine, eu am convocat de urgență Biroul Pemanent”, a precizat Valeriu Zgonea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri