Ce se întâmplă cu legile justiției? Răspunsul lui Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
ciocan justitie ciocanel sentinta judecatori foto facebook elena udrea 21 08 2015

Coaliția de guvernare va lua o decizie luni cu privire la mai multe legi, între care și legile justiției. Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Liviu Dragnea.

ciocan justitie ciocanel sentinta judecatori foto facebook elena udrea 21 08 2015
Foto: Shutterstock

Ne vom întâlni în coaliție luni și vom lua o decizie care va cuprinde mai multe proiecte de legi, în care să decidem dacă le vom iniția în Parlament sau vor pleca prin procedura guvernamentală: legile justiției, parteneriatul public-privat, fondul suveran de dezvoltare. Luni vom avea această decizie”, a spus Dragnea, după ședința Comitetului Executiv al PSD.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat azi o nouă variantă a proiectului de modificare a legilor Justiţiei: Inspecţia Judiciară va trece în subordinea unui consiliu de management strategic Doar că acest consiliu este sub controlul ministrului Justiţiei.

Din el fac parte procurorul general al României, Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii şi preşedintele instanţei supreme.

Tudorel Toader propune schimbarea procedurii de numire în funcţie a şefilor parchetelor. Îl elimină pe preşedintele României, propunerea venind din partea ministrului Justiţiei, iar aprobarea din partea CSM. Şeful Consiliului Superior al Magistraturii ajunge în funcţie prin vot venit din partea membrilor. Iar şefia instanţei supreme ar fi propusă de secţia de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii şi acceptată sau nu de şeful statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri