Cea mai bună soluţie privind viitorul ministru al Justiţiei, în opinia lui L. Dragnea

Data publicării:
Sediul Ministerului Justiției
Sediul Ministerului Justiției.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că prim-ministrul Sorin Grindeanu nu a venit până în acest moment cu o propunere pentru portofoliul de la Justiţie, reafirmând că decizia în ceea ce priveşte Ministerul aparţine premierului, dar înainte de a înainta o propunere către preşedintele Klaus Iohannis, aceasta va fi prezentată şi în coaliţia de guvernare.

”Acel ministru ( al Justiţiei – n.r.) va fi propus de primul-ministru. Sigur, va fi propus coaliţiei care susţine acest Guvern şi ulterior preşedintelui. Va fi o propunere a premierului, aşa funcţionează lucrurile. Fiind un guvern politic, la un moment dat şi Parlamentul trebuie să aprobe, implicit partidele”, a declarat Liviu Dragnea

Liderul PSD a arătat că premierul Sorin Grindeanu nu a venit cu vreo propunere până acum în ceea ce priveşte portofoliul de la Justiţie.

”Cea mai bună soluţie este un om care să aibă capacitatea şi ştiinţa de a putea genera, purta dezbateri atât cu Asociaţiile Magistraţilor din România, cât şi cu instituţii internaţionale - Consiliul Europei, Comisia de la Venaţia - barouri de avocaţi în aşa fel încât să se poată şi cu comisiile din Parlamant în aşa fel încât să fie o dezbatere în care să se discute nu numai deciziile CCR pe Codul penal, ci toată legislaţia din domeniul jutiţiei”, a spus Dragnea întrebat fiind dacă ar fi mai bine să fie propus la Ministerul Justiţiei un om din sistem sau unul din partid.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele pentru eliberarea din funcţia de ministru al Justiţiei a lui Florin Iordache şi pentru numirea Anei Birchall ca ministru interimar la Justiţie.

În urma demisiei lui Florin Iordache din funcţia de ministru al Justiţiei, premierul Sorin Grindeanu i-a transmis joi preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministru interimar al Justiţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri