Cei trei români din reportajul Sky News, reținuți de DIICOT

Data publicării:
160811 ancheta sky news pantics csaba attila 00 INQUAM Octav Ganea

ACTULIZARE 23.50: Și cel de-al treilea român din reportajul Sky News a fost reținut de procurorii DIICOT. 

Este vorba despre Aurelian Mihai Szanto, „intermediarul”jurnaliștilor britanici, și cel care a asigurat traducerea din engleză în română și invers. 

ACTUALIZARE 21.50: O a doua persoană care a apare în reportajul Sky News a fost reținută de procurorii DIICOT. Este vorba de Levente Pantics, cel de-al doilea presupus traficant de arme. 

Avocatul bărbatului a declarat că în cazul clientului său audierile s-au încheiat și că procurorii au decis reținerea lui pentru o perioadă de 24 de ore. Mâine va ajunge în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. 

Cei trei bărbaţi, care apar în imaginile filmate de echipa jurnalistului britanic Stuart Ramsay, au revenit, joi, la DIICOT, pentru a da noi declaraţii, după ce au fost audiaţi mai multe ore şi miercuri, când au fost aduşi în urma unor percheziţii.

Ancheta ar putea fi extinsă şi în cazul jurnaliştilor britanici de la Sky News care au realizat reportajul.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că, cel mai probabil, în dosar se vor face cercetări şi pentru infracţiuni contra securităţii naţionale.

Procurorii DIICOT au făcut miercuri percheziţii în judeţele Mureş şi Bistriţa-Năsăud şi au adus la audieri patru bărbaţi care apar în reportajului difuzat de Sky News. După mai multe ore de audieri, cei patru bărbaţi au fost lăsaţi să plece de la DIICOT, în noaptea de miercuri spre joi. Proprietarul automobilului care apare în materialul Sky News şi tatăl acestuia au declarat, la ieşirea din DIICOT, că nu s-au luat măsuri preventive în cazul lor. Tatăl proprietarului maşinii a precizat că, în opinia sa, cei care au orchestrat documentarul „au făcut o glumă foarte proastă”.

Ofcom, instituţia de reglementare a audiovizualului în Marea Britanie, a transmis, joi, că a primit, în total, 12 reclamaţii în legătură cu ancheta Sky News privind presupuşii traficanţi de arme din România, pe care le va analiza cu atenţie înainte de a decide dacă va investiga cazul. 

Postul de televiziune Sky News a anunţat, miercuri, că susţine în totalitate, în continuare, materialul publicat duminică, privind presupuşii traficanţi de arme din România. De altfel, Sky News a postat din nou pe site miercuri materialul filmat de jurnalistul Stuart Ramsay.

Citiți și:

„Traficanţii” de arme care apar în reportajul Sky News au fost lăsaţi în libertate
Reportaj înscenat. Mărturia românului care l-a ajutat pe Stuart Ramsay 
Reportajul Sky News | Dan Mihalache: S-ar putea să fie şi implicaţii care ţin de geopolitica zonei
Primele imagini cu jurnalistul Sky News la Târgu Mureș. Prima reacție a lui Stuart Ramsay după acuzele DIICOT 
Explicaţiile jurnalistului Sky News, după reportajul despre traficanţii de arme

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri