Cererea de strămutare a dosarului lui Dan Voiculescu se va judeca în 24 septembrie 

Data publicării:
dan voiculescu - 5542873-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-4

 

Avocaţii lui Dan Voiculescu au înaintat această solicitare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce la termenul din 1 iulie al procesului au sesizat faptul că noul preşedinte al completului de judecată nu este imparţial.

Cererea de strămutare a dosarului formulată de Dan Voiculescu a fost înregistrată vineri la instanţa supremă, iar termenul de judecată a fost stabilit în 24 septembrie.

La termenul din 1 iulie al dosarului ICA, judecătoarea Camelia Bogdan, preşedintele completului, a respins mai multe excepţii, cereri de amânare şi de recuzare înaintate de avocaţi şi a extins sechestrul pus pe averea preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu.

Următorul termen în dosarul privatizării ICA a fost stabilit de Curtea de Apel Bucureşti în 7 iulie, când ar urma să fie audiaţi inculpaţii, iar apărătorii acestora ar trebui să pună concluzii în acest proces.

Preşedintele completului de judecată a menţionat că instanţa va înainta o notă către Baroul Bucureşti, pentru a desemna avocaţi din oficiu, în situaţia în care, la următorul termen, apărătorii aleşi ai inculpaţilor nu vor putea fi prezenţi pentru a spune concluzii sau nu vor dori să facă acest lucru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri