Imunitatea Elenei Udrea, votată marți în Parlament

Data actualizării: Data publicării:
160922_dna_elena_udrea_001_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Cererea prin care procurorii DNA cer avizul, încă o dată, pentru urmărirea penală a Elenei Udrea a ajuns în Parlament. Este vorba despre un nou aviz prin care procurorii DNA vor să o pună sub acuzare pentru instigare la luare de mită.

160922_dna_elena_udrea_001_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Actualizare 12:40. Noua cerere a procurorilor va fi dezbătută luni la Comisia Juridică, unde este așteptată și Elena Udrea.

Apoi, deputații vor vota marți cererea DNA privind ridicarea imunității de deputat a Elenei Udrea. Ei vor decide dacă permit sau nu procurorilor DNA să continue ancheta în cazul fostului ministru.


Direcția Națională Anticorupție a cerut Parlamentului un nou aviz pentru urmărirea penală a Elenei Udrea. Solicitarea a ajuns în Parlament, iar conducerea Camerei Deputaților se va reuni la 12:30.

Procurorii DNA vor să o pună sub acuzare pentru instigare la luare de mită. Dosarul este cel în care este acuzată și Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu și se referă la finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din anul 2009.

Conform informațiilor din dosar, Elena Udrea, în calitate de fost ministru al turismului, l-ar fi instigat pe Gheorghe Nastasia, secretar general în cadrul aceluiași minister, să ceară sume de bani de la mai mulți oameni de afaceri care aveau contracte cu instituția.

Banii ar fi fost folosiți în campania electorală pentru prezidențiale sub formă de contracte fictive.

În dosar mai este acuzat un fost șef al Consiliului Județean Tulcea și doi oameni de afaceri printre care și fostul logodnic al Ioanei Băsescu, Giovanni Francesco.

În  conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constituţia României, art. 12 şi art. 19 din Legea nr. 115/1999, art. 305 alin. 4 din Codul de procedură penală şi ale Deciziei Curții Constituționale nr. 270/10.03.2008, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Preşedintelui Camerei Deputaţilor să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale faţă de UDREA ELENA GABRIELA, fost ministru al Turismului şi membru al Camerei Deputaţilor, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de instigare la luare de mită prev. de art. 47 din Codul penal rap. la art. 289 alin. 1 din Codul penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal şi a art. 5 Cod penal”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri