Chirica: Nu am fost audiat la DNA, am depus documente. Car după mine un pachet de scheleți

Data actualizării: Data publicării:
Mihai Chirica face declaratii
Mihai Chirica a fost reales primar al municipiului Iași pe 27 septembrie, din partea PNL. Foto: Facebook

Primarul municipiului Iaşi susţine că nu a fost chemat miercuri la DNA Iaşi pentru a fi audiat, dar a recunoscut că a depus mai multe declaraţii scrise la sediul DNA, care vizează achiziţionarea unor maşini Skoda de către primărie, în perioada în care el era viceprimar, iar primar era Gheorghe Nichita. „Car după mine un pachet de scheleţi, pe care îl duc în spate din perioada trecută”, a spus Mihai Chirica, potrivit News.ro.

Mihai Chirica a afirmat, într-o conferinţă de presă, că nu a fost chemat miercuri la DNA pentru a fi audiat în dosarul achiziţionării mai multor maşini Skoda de către primărie. El a spus că procurorii DNA au cerut săptămâna trecută mai multe documente de la primărie pe această temă. Mai mult, primarul a afirmat că a depus declaraţii scrise la sediul DNA privind dosarul Skoda, fără a preciza data la care s-a întâmplat acest lucru.

Nu am fost chemat azi (miercuri - n.r.) la DNA şi nici nu mă pot duce la plimbare pe-acolo. Indiferent dacă voi fi chemat, totul va fi oficial, nu e nimic de ascuns. Nu sunt în faza de urmărire a cercetării penale. În dosarul Skoda, la vremea respectivă, eram viceprimar şi răspundeam de Poliţia Locală. Nu s-a întreprins nici o ilegalitate privind achiziţionarea maşinilor. Pot fi subiectiv, dar a existat şi un control al Curţii de Conturi, iar totul a fost în regulă. La DNA am depus declaraţii nu doar în dosarul Skoda, ci şi în alte trei dosare care vizează primăria Iaşi”, a spus Mihai Chirica.

Edilul ieşean a afirmat că dosarele respective vizează perioada în care primar al oraşului era Gheorghe Nichita.

Întrebat dacă în cursul zilei de miercuri vreun şef din primărie a fost la DNA Iaşi, Chirica a spus că un angajat din instituţie „a dus corespondenţa” la sediul DNA.

„Nu am emoţii, nu obstrucţionez actul de justiţie. Nu am fost chemat, dar nu o să fug de răspundere. Nu consider că am încălcat legea. Nu vreau să aflu de acte de Justiţie din presă, lucrurile trebuie să le aflăm pe calea procedurală, prin comunicarea firească”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

El a susţinut că nu poate să bage sub preş tot ce s-a întâmplat în primărie în anii 2014-2015, când instituţia a fost condusă de Gheorghe Nichita, iar el era viceprimar. „Car după mine un pachet de scheleţi, pe care îl duc în spate din perioada trecută”, a adăugat primarul Mihai Chirica.

Surse din cadrul primăriei ieşene susţin că în cursul zilei de miercuri a existat o comunicare intensă între procurorii DNA şi reprezentanţi ai primăriei şi că pe parcursul zilei mai multe documente ale municipalităţii au fost trimise la sediul DNA.

În cursul dimineţii, surse din cadrul DNA Iaşi precizau că primarul municipiului Iaşi Mihai Chirica va fi audiat în aceeaşi zi la sediul DNA Iaşi, într-un dosar privind achiziţia mai multor maşini Skoda de către primărie în anul 2013. Documentele pentru achiziţionarea maşinilor au fost semnate de Mihai Chirica, viceprimar la data respectivă.

Surse din rândul anchetatorilor afirmă că Primăria Iaşi nu avea dreptul să achiziţioneze cele patru maşini şi că au fost luate de către Poliţia Locală, fără ca această instituţie să le fi folosit vreodată. Una dintre maşini a fost utilizată de Adina Samson, fosta amantă a primarului Iaşiului din perioada respectivă, Gheorghe Nichita.

În urmă cu câteva zile, Primăria Iaşi a renunţat la cele patru autoturisme Skoda a căror contractare s-a făcut prin leasing, maşinile fiind ridicate de către proprietar, respectiv Unicredit Leasing Fleet Management SRL.

La sfârşitul anului trecut, mai mulţi angajaţi ai primăriei ieşene au fost audiaţi la DNA. Presa locală afirma la acea vreme că în dosar apar numele fostului primar Gheorghe Nichita, precum şi ale trei apropiaţi ai acestuia - Liviu Hliboceanu (fost şef Poliţia Locală), Eugen Chişcă (fost şef Serviciu Administrativ) şi Dumitru Tomorug (director de investiţii al Primăriei).

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri