Cine e Marian Căpățână, intermediarul din scandalul Mircea Băsescu

Data publicării:
marian capatana

Marian Căpăţână a intrat în politică în 2009 şi în scurt timp a ajuns liderul filialei PDL din Drăgăneşti-Olt. Deţine două firme, Exprotur Trading şi Eurogrup Almar, care în anii 2009-2012, au câştigat mai multe contracte cu statul la complexurile energetice din Rovinari şi Turceni, Aversa Bucureşti, Oil Terminal SA, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Turnu-Severin.

În 2012, Marian Căpăţână a fost numit administrator la Uzina Termoelectrică Midia SA Năvodari, companie la care statul este acţionar majoritar.

Marian Căpâţână este cunoscut ca un apropiat al grupării conduse de Bercea Mondial. În februarie 2010, Marian Căpățână a participat la botezul nepoatei lui Sandu Anghel, unde naş a fost Mircea Băsescu.

Marian Căpăţână a candidat, în 2012, pentru un mandat de senator de Olt din partea Alianţei România Dreaptă, dar a pierdut în faţa social-democratului Dan Şova.

Potrivit declaraţiei de avere publicate la acea vreme, democrat-liberalul deţinea un teren intravilan şi o casă în Drăgăneşti-Olt, un BMW şi un Duster, patru autoturisme Logan şi 100.000 lei în cont. Declara, de asemenea, venituri anuale de 400.000 de lei de la cele două firme şi încă 100.000 de lei din chirii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri