Cine este Adrian Botez, interlopul eliberat din greșeală din arestul Poliției Capitalei

Data publicării:
adrian botez

Totul s-a petrecut în noaptea de 1 iulie. În timp ce interlopul Adrian Botez era în celula sa de la Arestul Poliţiei, condamnat la zece ani de puşcărie, poliţiştii au primit o adresă de la instanţă care avea să-i schimbe destinul.

Documentul confirmă că Adrian Botez este condamnat definitiv. Cu toate acestea, în loc să-l transfere pe bărbat într-un penitenciar, polițiștii l-au... eliberat. Când și-au dat seama de eroare, era deja prea târziu. Interlopul plecase.

Poliţistii aflaţi acum sub anchetă trebuie să dea explicaţii pentru greşeala făcută. Superiorii încearcă acum să afle cum cei trei angajaţi ai Arestului Central l-au lăsat să plece. Ei sunt anchetaţi pentru neglijenţă în serviciu.

Pe numele lui Adrian Botez a fost emis un mandat european de arestare. Anchetatorii se tem ca acesta ar fi plecat imediat din țară.

El este liderul unei grupări de interlopi din Neamț, care, în februarie 2011, a încercat să-l ucidă pe Dumitru Mironescu, un alt nume cunoscut în mediul interlop din Bacău. Împreună cu alte trei persoane, Adrian Botez l-a urmărit pe Mironescu în trafic, i-a blocat maşina şi l-a bătut crunt.

Adrian Botez pare a avea un destin aparte când vine vorba de relaţia cu poliţiştii. Nu doar lăsarea în libertate de acum e neobişnuită, ci şi felul în care a fost capturat, în luna mai a acestui an. După scandalul cu Dumitru Mironescu a fost dat în urmărire naţională, acuzat de tentativă de omor. Dar poliţiştii nu i-au dat de urmă timp de trei ani, până când interlopul s-a prezentat singur la instanţa supremă ca să se intereseze de mersul propriului proces. Abia atunci oamenii legii l-au prins, pentru a-l elibera apoi din... greşeală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri