Cine este Elena Giorgiana Hosu, înlocuitoarea Alinei Bica la șefia DIICOT

Data publicării:
giorgiana hosu

Alica Bica a demisionat de la conducerea DIICOT, la sfârşitul săptămânii trecute, imediat după ce a fost a arestată în dosarul despăgubirilor aprobate pentru un teren supraevaluat.

Secția de procurori a CSM a dispus suspendarea din funcția de procuror, până la soluționarea definitivă a cauzei doamnei procuror-șef ca urma re a luării măsurii arestive preventive față de aceasta. (....) În raport de soluția care se va dispune își va relua activitatea sau va fi exclusă din magistratură, potrivit prevederilor legale”, a anunțat președintele CSM, Gheorge Muscalu.

Conducerea DIICOT va fi asigurată de Elena Giorgiana Hosu.

Magistratul este numărul doi în DIICOT din luna mai a anului trecut, după ce a fost propusă de premierul Victor Ponta, pe atunci şi ministru interimar la Justiţie, pentru funcţia de procuror-şef adjunct.

„Crearea unei structuri proprii de poliţie judiciară probabil e în proiectul oricărui procuror DIICOT, pentru că e o realitate şi e o structură funcţională până la urmă. Nu trebuie decât apropiată într-o formă legală DIICOT-ului”, spunea Elena Giorgiana Hosu.

Printre cele mai cunoscute dosare soluţionate în cariera sa este cel în care omul de afaceri israelian Sorin Beraru a fost anchetat pentru fraudarea cu peste 3,5 milioane de dolari a societăţii CICO. După ce a încercat să o mituiască pe procuroare cu jumătate de milion de euro pentru a renunţa la anchetă, afaceristul a ajuns după gratii, cu o sentinţă de şapte ani de închisoare.

Elena Hosu are şi experienţă de manager. Până să ajungă procuror-şef adjunct al DIICOT, a condus, timp de cinci ani, biroul de combatere a macrocriminalității economico-financiare din cadrul Direcţiei.

Ea a intrat în magistratură în 1995 şi a ajuns, după doar trei ani, la Parchetul General, unde a soluţionat dosare până în 2004, când a intrat în DIICOT.

Potrivit declaraţiei de avere, nu are în proprietate nicio locuinţă şi nici maşini, însă are credite bancare în valoare de 50 de mii de euro.

Activitatea profesională a Elenei Hosu

2013 - prezent-procuror-şef adjunct al DIICOT

2012 - 2013 - procuror-șef al Servicului de combatere a macrocriminalității economico-financiare, DIICOT

2007 - 2012 - procuror-șef al Biroului de combatere a macrocriminalității economico-financiare, DIICOT

2004 - procuror în cadrul DIICOT

1998 - 2004 - procuror în cadrul Parchetului General

1995 - 1998 - procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1

1995 - absolventă a Facultăţii de Drept a Universităţii București.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri