Cine este omul de afaceri care l-a accidentat grav pe polițistul de la Rutieră

Data publicării:
om de afaceri turc

În scaun cu rotile, bandajat şi înconjurat de mascaţi. Aşa a ieşit din spital omul de afaceri turc care a spart barajul poliției și a rănit grav un agent rutier.

Abdulah Ataş nu a vrut să dea ochii cu jurnaliştii. A fost însoţit până la tribunal de colegii celui pe care l-a rănit grav. Aici a primit vestea că va fi arestat şi transferat într-un spital penitenciar. Decizia a venit după ce procurorul i-a audiat pe colegii poliţistului rănit şi a aflat că afaceristul turc l-a lovit intenţionat pe omul legii.

Practic, în momentul în care a văzut că şoferul vrea să fugă din filtrul poliţiei, Gheorghe Ionescu, agentul de 44 de ani, s-a urcat pe maşina suspectului. Omul de afaceri turc a gonit 350 de metri cu poliţistul agăţat de maşină, iar martorii spun că a accelerat până la o viteză ameţitoare. Atunci când a văzut că nu are scăpare, şoferul a frânat brusc încercând să scape de agentul prins de capota autoturismului.

În momentul în care a frânat, polițistul a fost proiectat de pe capota mașinii într-un parapet. S-a lovit cu capul de marginea de beton a drumului.

Urmărirea nu s-a oprit aici. Șoferul și-a continuat drumul - nu mai mult de 3 kilometri.

Polițistul accidentat a fost operat. Starea lui este gravă

În prima intersecţie mare, Abdulah Ataş a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a oprit într-un gard. Un martor este cel care l-a imobilizat pe şoferul fugar.

Colegii poliţistului nu cred nici acum cele întâmplate. Spun că nu de puţine ori au parte de misiuni la limită.

Este foarte periculos. Mai ales când mergem în zonele mărginaşe”, spune Daniel Catrinel, coleg cu polițistul accidentat.

Agentul rutier care agonizează acum pe un pat de spital este supranumit „Dulăul” și este recunoscut pentru abilitatea de a detecta şoferii băuţi. Bărbatul a fost operat, dar leziunile grave la nivelul capului îi fac pe medici să fie rezervați.

Abdulah Ataş deține de ani de zile unul din cele mai cunoscute lanțuri de magazine care vând corpuri de iluminat în Capitală.

A pornit primele afaceri în România în urmă cu 21 de ani. Afacerea a crescut rapid, iar firma a semnat contracte din ce în ce mai importante. Printre clienţii săi se numărau hoteluri de lux, clinici private, spaţii comerciale, dar şi alte firme de design interior.

În 2012, însă, Ataş Lighting, compania afaceristului turc, a început să aibă probleme. Firma a intrat în faliment, dar Abdulah Ataş a înregistrat o altă firmă la Registrul Comerţului şi a continuat afacerea. În această nouă companie, el este asociat cu alţi trei cetățeni turci: Ahmet Ataş, Mehmet Ataş şi Cafer Ataş.

Schimbarea denumirii nu a îndreptat prea mult lucrurile. Magazinul din Otopeni, unul dintre cele trei din Capitală, a fost primul pe care au pus lacătul. Clădirea e folosită momentan ca depozit, iar produsele au fost ambalate şi puse în cutii. Proprietarii vor să scape de imobil, aşa că l-au pus la vânzare.

Abdulah Ataș are acum probleme mult mai grave decât declinul afacerilor sale. Pentru acuzațiile de tentativă de omor și fugă de la locul accidentului el riscă până la 25 de ani de închisoare.

Polițiștii așteaptă și rezultatele de la IML care să stabilească dacă Abdulah Ataș consumase băuturi alcoolice înainte să urce la volan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri