Codurile penale. Iohannis: Schimbările sunt făcute cu prea mare viteză

Data actualizării: Data publicării:
2017-10-09 GC- Stoltenberg si Iohannis - declaratii-0844

Președintele Klaus Iohannis spune că modificările Codurilor penale și legilor justiției sunt făcute cu prea mare viteză și le-a recomandat parlamentarilor să dea dovadă de responsabilitate, pentru că aceste modificări vor avea efecte pe termen lung.

„Din capul locului mi-am exprimat scepticismul în privința acestor modificări care mie mi se par prea ample și făcute la prea mare viteză”, a spus președintele.

„Eu nu pot decât să recomand Parlamentului să abordeze cu maximă răspundere aceste modificări legislative, fiindcă ele vor avea efecte pe termen lung”, a adăugat Iohannis.

Întrebat dacă va merge în Parlament pentru a le transmite aleșilor un mesaj, președintele a răspuns: „De aici, de la Bruxelles, nu o să vă spun ce am de gând să fac, dar cu siguranţă o să avem mai multe discuţii pe această temă”.

Membrii Comisiei speciale conduse de social-democratul Florin Iordache vor începe lunea viitoare să dezbată propunerile de modificare formulate de parlamentari la Codul penal și Codul de procedură penală. Profitând de transpunerea Directivei UE 2016/343 a Parlamentului European și a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție, parlamentarii puterii au formulat 62 de amendamente la Codul de procedură penală și cinci amendamente la Codul penal. Toate acestea pe lângă pozițiile deja formulate cu privire la abuzul în serviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri