Ponta: Vinovăția mea pentru Colectiv, cât a lui Cioloș pentru accidentul de pe A2

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Fostul premier Victor Ponta a declarat, referitor la plângerea penală depusă la Parchetul instanţei supreme, că el şi-a asumat răspunderea politică şi a demisionat după incendiul din Colectiv, iar pentru restul lucrurilor va decide justiţia. De asemenea, fostul prim-ministru a precizat că dacă lucrurile sunt privite aşa, înseamnă că şi Dacian Cioloş este vinovat pentru cei care au murit sâmbătă pe autostrada A2, relatează News.ro.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„Asta înseamnă că Cioloş este vinovat de moartea celor care au murit pe autostradă duminică. Eu am demisionat, mi-am asumat răspunderea politică, mă rog, aşa cum a fost atunci. Restul lucrurilor le va decide justiţia. Dar aş vrea să nu facem politică din moartea unor oameni", a spus Victor Ponta la ieşirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Părinții tinerilor care au murit în clubul Colectiv au depus o plângere penală împotriva mai multor persoane care făceau parte din Guvern în octombrie 2015. Printre cei vizați se numără Victor Ponta, Raed Arafat, Nicolae Bănicioiu şi Gabriel Oprea. Ei cer procurorilor să investigheze dacă răniţii au fost bine trataţi de medici.

Procurorii au deschis ancheta şi strâng informaţii pentru a afla câţi dintre supravieţuitori puteau fi salvaţi. Au luat sute documente de la spitale din România şi străinătate şi au cerut 82 de expertize medico-legale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri