Comisia juridică a dat aviz favorabil pentru începerea urmăririi penale în cazul senatorilor I.Ariton și V.Vosganian

Data publicării:
varujan vosganian 7 rsz

Ovidiu Donțu, vicepreședintele comisiei juridice din Senat: Membrii comisiei juridice a Senatului au hotărât să avizeze, cu majoritate, începerea urmăririi penale în cazurile Ariton și Vosganian. Raportul va fi întocmit în cursul zilei de astăzi și va fi înaintat biroului permanent, iar plenul este suveran în această situație. Noi avem planificat și miercuri și joi plen. După părerea mea nu există niciun motiv să nu intre în plenul de joi, săptămâna aceasta.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a solicitat, luni, procurorului general al României să ceară Senatului avizarea cererii de urmărire penală pe numele lui Varujan Vosganian, ministru al Economiei în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, sub aspectul infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut luni aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, şi senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, în dosarul Gala Bute, în care sunt suspectaţi de fapte de corupţie. Ariton este suspectat de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri